Oλυμπιακός: Η ηγετική φυσιογνωμία του Παπανικολάου και ο ακούραστος Φαλ

Η ηγετική φυσιογνωμία του βιονικού Κώστα Παπανικολάου, αλλά και το ρεσιτάλ που δίνει στο «5» ο θηριώδης Μουσταφά Φαλ.

Oλυμπιακός: Η ηγετική φυσιογνωμία του Παπανικολάου και ο ακούραστος Φαλ

Ένα από τα πράγματα που συζητούταν στα δημοσιογραφικά θεωρεία στο ΣΕΦ το τελευταίο διάστημα ήταν τα... πνευμόνια του Κώστα Παπανικολάου. «Τρομερό το γεγονός πως ακόμη δεν έχει βγάλει ενοχλήσεις» σχολίαζαν άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην ομάδα. Από την αρχή της σεζόν έχει μέσον όρο 30 λεπτά συμμετοχής. Και όλα αυτά για έναν παίκτη που είναι στα 33 του χρόνια, ο οποίος έπαιξε το καλοκαίρι και με την Εθνική, έχοντας ενεργό ρόλο. Φέτος παίζει στο «3», χρησιμοποιείται στο «4», μέχρι και στο «5» έχει χρησιμοποιηθεί, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να βρουν λύσεις εκ των έσω.

Να που ήρθαν και οι ενοχλήσεις στη μέση, με τον παίκτη να κάνει υπερπροσπάθεια ώστε να παίξει κόντρα στον Αστέρα. Στο πρώτο μέρος προσπαθούσε να βρει τον ρυθμό του, αλλά στο δεύτερο ήταν εξαιρετικός. Μέτρησε 11 πόντους, έβαλε μεγάλα σουτ και διάβασε όλες τις αμυντικές αδυναμίες των Σέρβων. Ηρέμησε μέχρι και τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος ήταν εκνευρισμένος με το 9-0 σερί του Αστέρα λίγο πριν από το τέλος κάνοντας παρατηρήσεις: «Μετά αυτά ρε κόουτς, πάμε να κερδίσουμε το ματς τώρα» του τόνισε, με τον Έλληνα τεχνικό να ηρεμεί και να του δίνει το χέρι του. Ηγετική φυσιογνωμία, ένας παίκτης, άλλωστε, που αποτελεί μέρος της Ιστορίας του συλλόγου.

Ο Φαλ κάνει κατάθεση ψυχής

Δεν είναι εύκολο για ένα μεγάλο κορμί με ύψος 2,18 να παίζει για πολλά λεπτά στο παρκέ. Στους τελευταίους τρεις αγώνες του Ολυμπιακού, απέναντι σε Μπασκόνια, Μακάμπι και Αστέρα, ο Μουσταφά Φαλ έχει μέσον όρο 34,6 λεπτά συμμετοχής! Πρόκειται για ένα μεγάλο νούμερο, κάτι που συμβαίνει εξαιτίας της απουσίας του Νίκολα Μιλουτίνοβ, σε συνδυασμό πως δεν υπάρχει και έξτρα ψηλός πίσω του. Ακόμη και οι βοήθειες που πάει να δώσει ο Λουκ Σίκμα, ναι μεν είναι χρήσιμος στην επίθεση, αλλά στην άμυνα έχει αδυναμίες.

Ο Γάλλος σέντερ, λοιπόν, κάνει κατάθεση ψυχής στο παρκέ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις. Σε αυτά τα τρία τελευταία ματς έχει μέσον όρο 11,3 πόντους, με 65,2% στα δίποντα, 9 ριμπάουντ, 4,6 ασίστ και 2,3 μπλοκ. Ασύλληπτοι αριθμοί για τον Γάλλο, ο οποίος αναμένει πίσω τον Σέρβο σέντερ ώστε να πάρει ανάσες. Από τους πιο έξυπνους και πολυδιάστατους ψηλούς στην Ευρωλίγκα, καθώς είναι ικανότατος σε σκορ κοντά στο καλάθι, ριμπάουντ, άμυνα, αλλά και στη δημιουργία.