Ολυμπιακός: Υποδέχεται με απουσίες στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:15) στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα για την ένατη αγωνιστική της EuroLeague.

Ολυμπιακός: Υποδέχεται με απουσίες στο ΣΕΦ τον Ερυθρό Αστέρα

Τζάμπολ απόψε στο ΣΕΦ για τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα φιλοξενήσουν τον Ερυθρό Αστέρα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Σέρβοι έρχονται από μεγάλη νίκη (87-56) απέναντι στη Φενέρμπαχτσε και θα είναι δυσκολοκατάβλητος αντίπαλος. Στόχος του... λαβωμένου ρόστερ του Γιώργου Μπαρτζώκα να κάνει το «δύο στα δύο» μέσα στην εβδομάδα.

Ο Ολυμπιακός πήρε πολύτιμη εκτός έδρας νίκη απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κρατάει το έξοχο πρώτο μέρος, στο οποίο θύμισε την ομάδα των τελευταίων ετών, έχοντας γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, καλάθια στον αιφνιδιασμό, αλλά και αξιόλογο περιφερειακό σουτ. Έπαιξε και άμυνα όμως. Περιόρισε την αγωνιστική δράση του Λορέντζο Μπράουν και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να βγάλει ελαφρώς εκτός ρυθμού τους Ισραηλινούς. Οι Πειραιώτες του πρώτου μέρους ήταν εξαιρετικοί. Είχαν κίνηση μακριά από την μπάλα, έβγαζαν ελεύθερα σουτ, είχαν αποστάσεις.

Η απουσία των Άλεκ Πίτερς (αποβλήθηκε με φάουλ) και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος στην πορεία (τραυματίστηκε) έφερε μία δυσκολία στο σύνολο, αλλά από εκείνη τη στιγμή και μετά η μπάλα πήγε στον Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ αποτέλεσε τον φάρο της «ερυθρόλευκης» επίθεσης στα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα, όντας άμεσα ή έμμεσα υπεύθυνος για τους 15 από τους 28 πόντους των «ερυθρόλευκων» στο δεύτερο μέρος (8 δικοί του και άλλοι 7 από τις 3 ασίστ που μοίρασε στο ίδιο διάστημα).

Η απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοβ τον έχει φέρει σε θέση να παίζει στα... κόκκινα. Στο μεγάλο λιμάνι μπορούν να χαμογελούν με την επιστροφή του Λουκ Σίκμα. Ο Αμερικανός φόργουορντ έδωσε πάσες, έβαλε πόντους, ήταν ουσιαστικός στον χρόνο που βρέθηκε στο παρκέ, κυρίως στην επίθεση, καθώς στην άμυνα έχει αδυναμίες.

Καλός παίκτης, έχει ποιότητα, αλλά από την αρχή της σεζόν κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για το κατά πόσο θα μπορέσει να ταιριάξει στο «ερυθρόλευκο» σύνολο. Γιατί το μπάσκετ που αρέσει στον Γιώργο Μπαρτζώκα θέλει «4άρια» με καλό μακρινό σουτ. Και ο Σίκμα δεν το έχει αυτό το στοιχείο.