Παπανικολάου: «Είναι μια δύσκολη περίοδος και πρέπει να ανταπεξέλθουμε»

Ο Κώστας Παπανικολάου παραχώρησε δηλώσεις ενόψει του εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ερυθρό Αστέρα (16/11, 21:15).

Παπανικολάου: «Είναι μια δύσκολη περίοδος και πρέπει να ανταπεξέλθουμε»

O Παπανικολάου δήλωσε για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα: «Είναι ένα πρωτάθλημα, που πρέπει να έχεις κοντή μνήμη, όπως λέμε. Να ξεχνάς τι έχει γίνει την προηγούμενη μέρα και να βλέπεις την επόμενη σα μια καινούργια, ξεκινώντας πάλι από το μηδέν. Πρέπει να έχει τη δυνατότητα να κάνεις reset πάρα πολύ γρήγορα, κρατώντας κυρίως τα θετικά και δουλεύοντας πάνω στα αρνητικά κομμάτια, που μπορεί να έχεις παρουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να στεκόμαστε σε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα και ποιο σημαντικό ματς είναι πάντα το επόμενο. Αυτό πρέπει να κάνουμε και για αύριο. Να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Έχουμε δει αυτό που λέει και ο κόουτς, πως δεν είναι εύκολη η λίγκα. Χρόνο με τον χρόνο εξελίσσεται και όλες οι ομάδες δυναμώνουν ακόμα περισσότερο. Πρέπει και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού να αποδίδει το καλύτερο που μπορεί για να φτάσεις στη νίκη».

Στη συνέχεια, ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στους τραυματισμούς: «Σίγουρα δεν είναι θετικό να μη βλέπει την ομάδα υγιή και πλήρη. Όλες οι ομάδες το περνάνε, όπως είπε και ο κόουτς. Αλλά όσον αφορά στη δική μας ομάδα, σκέψου ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε μια προπόνηση όλοι μαζί. Να παίξουμε ένα αγώνα όλοι μαζί. Να δούμε πραγματικά, ποιο είναι το ταβάνι μας. Πόσο καλοί μπορούμε να γίνουμε. Πόσα περιθώρια βελτίωσης μπορούμε να έχουμε και αυτό είναι μεγάλος πονοκέφαλος, κυρίως για τον προπονητή και το τεχνικό τιμ, αλλά και γενικότερα για όλους στην ομάδα, μέσα από τις καταστάσεις, που μπορούν να παρουσιαστούν σε κάθε παιχνίδι. Από την άλλη, όταν αγωνίζεσαι και βρίσκεται μέσα στο παρκέ, δεν έχεις το περιθώριο να σκεφτείς, ούτε το τι έχει γίνει, ούτε το ποιοι λείπουν, ούτε το τι θα γίνει, το πώς θα γίνει. Πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδώσεις αυτά που ζητάει ο προπονητής στο 100% και αυτά που απαιτεί το παιχνίδι για να φτάσεις στη νίκη. Με αυτό πορευόμαστε και καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι μια δύσκολη περίοδος, που πρέπει να ανταπεξέλθουμε, αλλά η δουλειά μας είναι αυτή. Είναι μέσα στο παρκέ, να δουλεύουμε, να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε τις νίκες».

Τέλος ο παίκτης των Πειραιωτών αναφέρθηκε και στο γεγονός πως φέτος αγωνίζεται συχνά στη θέση «4»: «Δεν είναι αλλαγή για μένα. Πλέον, έτσι όπως έχει γίνει το σύγχρονο μπάσκετ, 3-4 έχουν πολύ μικρές διαφορές. Πάντα ήμουν της λογικής ότι πρέπει να κάνεις οτιδήποτε μπορείς, για να βοηθήσεις την ομάδα σου. Έχει τύχει πιο παλιά να παίξω, θυμάμαι χαρακτηριστικά, ένα παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ εδώ μέσα, που ήμουν εγώ στο 4 και ο Παπαπέτρου στο 5. Ήταν πολύ αδόκιμο το σχήμα, αλλά ήταν αυτό που απαιτούσε η στιγμή για το συγκεκριμένο ματς. Πρέπει να κάνεις ότι μπορείς, ο καθένας να δώσει ότι μπορεί, έτσι ώστε η ομάδα να κερδίσει και να βγει αλώβητη, από αυτή τη συνθήκη, που έχουμε αυτή τη στιγμή».