Η αυταπάρνηση, η ενίσχυση και το... βάλσαμο Σίκμα για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός πήρε μία πανάξια και σημαντική νίκη στο Βελιγράδι, θυμίζοντας κατά διαστήματα τον περσινό καλό εαυτό του. Οι απαντήσεις Σίκμα και τα... κόκκινα των παικτών.

Η αυταπάρνηση, η ενίσχυση και το... βάλσαμο Σίκμα για Ολυμπιακό

Πολύ πιο δύσκολα από όσο θα ήθελε ο Ολυμπιακός επικράτησε πανάξια της Μακάμπι (74-79), σβήνοντας κατά κάποιο τρόπο την κακή ήττα από την Μπασκόνια.

Οι Πειραιώτες έχουν λόγους να χαμογελούν, αλλά και για να ανησυχούν. Η επιστροφή του Σίκμα αποδείχθηκε βάλσαμο για τον διαμοιρασμό λεπτών, απόντος και του Μιλουτίνοφ, με τον Αμερικανό να είναι κάτι από παραπάνω από θετικός, δίνοντας απαντήσεις για τα... πολλά που έχει ακούσει όλο αυτό το διάστημα.

Θετικό είναι επίσης ότι η ομάδα θύμισε τον περσινό της καλό εαυτό και πως όσοι παίκτες χρησιμοποιήθηκαν, έδωσαν λύσεις, επιτρέποντας και στον Γιώργο Μπαρτζώκα να μεγαλώσει ελαφρώς στο ροτέισον.

Στην πορεία του αγώνα βέβαια αυτό δεν κατέστη δυνατό σε απόλυτο βαθμό, μετά τον τραυματισμό του Γκος και την αποβολή του Πίτερς. Και κάπου εδώ ξεκίνησαν τα προβλήματα για τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» και πάλι ξέμειναν από δυναμείς στο φινάλε, με συγκεκριμένους παίκτες όπως ο Ουόκαπ και ο Φαλ να παίζουν αναγκαστικά και πάλι στα «κόκκινα».

Ήταν η ψυχή και η αυταπάρνηση αυτής της ομάδας που έφερε το διπλό στο Βελιγράδι, μαζί με την κυριαρχία στα επιθετικά ριμπάουντ (ακόμα ένα δείγμα μαχητικότητας εκ μέρους των «ερυθρόλευκων»).

Το πιο απλό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση. Δεν είναι εύκολο βέβαια να βρεθεί παίκτης ικανός να βοηθήσει εδώ και τώρα. Την ίδια στιγμή, είναι μία κίνηση επιβεβλημένη, ώστε να μην πάει στράφι η συγκινητική προσπάθεια των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Υ.Γ. Πολλά τα προβλήματα φέτος, ατυχίες, τραυματισμοί, κακές διαιτητικές αποφάσεις, αλλά ο Ολυμπιακός οφείλει να στέκεται πάνω από όλα αυτά και να κοιτάζει μακροπρόθεσμα την εκπλήρωση των στόχων του.