Ολυμπιακός: Είναι που είναι σε δύσκολη φάση, δεν τον θέλει και η τύχη...

Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, αλλά δεν μπορεί και χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση.

Ολυμπιακός: Είναι που είναι σε δύσκολη φάση, δεν τον θέλει και η τύχη...

Έχει τα προβλήματά του, δεν τον θέλει και η τύχη. Για 2η σερί αγωνιστική στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός έχασε στο τέλος, την περασμένη εβδομάδα ήταν η Φενέρ, τώρα η Μπασκόνια. Ο Ολυμπιακός, όπως και στην Πόλη, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να γυρίσει από το -18, αλλά στο φινάλε τον… τιμώρησε ο Μίλερ-Μακ Ιντάιρ.

Πήγε έτσι στράφι η φοβερή εμφάνιση του Κάνααν (στο γ’ δεκάλεπτο ήταν καταπληκτικός) αλλά και του Πίτερς. Ο Ολυμπιακός έπεσε στο 3-4 και νωρίς-νωρίς χάνει την επαφή του με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι, όμως στο β’ δεκάλεπτο ήταν τραγικοί και επέτρεψαν στην Μπασκόνια να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα 15 πόντων. Οι Πειραιώτες βγάζοντας αντίδραση το γύρισαν στην επανάληψη και κατάφεραν να προσπεράσουν στην τελευταία περίοδο. Δεν μπόρεσαν όμως να πάρουν και τη νίκη.

Η τύχη σίγουρα δεν είναι με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορούμε να κλείσουμε και τα μάτια στις εμφανείς αδυναμίες της ομάδας. Για άλλη μια φορά, θα το ξαναπούμε. Με τόσο μικρό ροτέισον, δεν μπορεί να ανταποκριθεί ο Ολυμπιακός. Είναι φανερή η κούραση των βασικών στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Ο Φαλ βγάζοντας σχεδόν όλο το ματς στο παρκέ (με τον Μιλουτίνοφ να μην μπορεί) έκανε κρίσιμα λάθη στο φινάλε, καταπονημένος ήταν και ο Κάνααν.

Και στην εξίσωση βάλτε και την άσχημη περίοδο που περνάει ο Ουόκαπ. Ο Αμερικανός δεν έχει το καθαρό μυαλό, κάνει εύκολα φάουλ και η απόδοσή του είναι βαρόμετρο για τον Ολυμπιακό. Και ο Γκος δεν είναι Ουόκαπ.

Η ενίσχυση είναι επιτακτική ανάγκη για τους Πειραιώτες. Και άμεσα, γιατί ο χρόνος περνάει και η ομάδα αρχίζει να μένει πίσω στην Ευρωλίγκα. Ο κόσμος αγαπάει αυτό το σύνολο και θέλει να το δει όπως ξέρει.