Ολυμπιακός: Ο Φαλ που βρίσκει τον εαυτό του και τα δεδομένα με ΜακΚίσικ

Ο Μουσταφά Φαλ που μπαίνει ξανά σε ρυθμό κυριαρχίας μέσα στη ρακέτα, αλλά και τα δεδομένα με τον Σακίλ ΜακΚίσικ. 

Ολυμπιακός: Ο Φαλ που βρίσκει τον εαυτό του και τα δεδομένα με ΜακΚίσικ

Καμία αντίρρηση πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι ισχυρός αντίπαλος επιπέδου Ευρωλίγκας, έτυχε να πάρει και αρκετό χρόνο συμμετοχής, οπότε όλα αυτά βοήθησαν τον Μουσταφά Φαλ να σημειώσει ένα εντυπωσιακό τριπλ-νταμπλ, μετρώντας 11 ασίστ, 10 ριμπάουντ και 10 πόντους. Είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο για έναν αθλητή να κατορθώσει αυτό το επίτευγμα. Χρειάστηκαν άλλωστε 28 χρόνια για να το επαναλάβει παίκτης των ερυθρολεύκων. Εκείνη η εμφάνιση όμως είναι σημαντική για τον Γάλλο σέντερ, καθώς τονώνει την ψυχολογία του, αλλά και την αυτοπεποίθησή του.

Γιατί το λέμε αυτό; Ο υψηλόσωμος σέντερ δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, όπως πέρσι για παράδειγμα. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός πως αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο γόνατο. Το γεγονός τον ανάγκασε να χάσει προπονήσεις, ενώ και στην πορεία οι ενοχλήσεις συνέχισαν να τον ταλαιπωρούν. Σιγά-σιγά όμως έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό στο παιχνίδι του. Μάλιστα, το γεγονός πως δεν παίζει όπως ξέρει και μπορεί, συχνά-πυκνά του βγάζουν και νεύρα. Γεγονός σπάνιο για τον ψύχραιμο πάντα Μουσταφά Φαλ, ο οποίος παρά τα 218 εκατοστά του, είναι από τους πιο ήρεμους και χαμηλών τόνων παίκτες της ομάδας του Πειραιά.

Να τονίσουμε πως στην Ευρωλίγκα, ο Γάλλος σέντερ φέτος δεν έχει πετύχει ούτε μία φορά διψήφιο αριθμό πόντων, ούτε και στα ριμπάουντ. Μάλιστα, παίρνει λίγες προσπάθειες πάνω του στην επίθεση. Αν και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός (10/13 δίποντα-76,9%) ορισμένες φορές φαινόταν πως διστάζει να ποστάρει τον αντίπαλο. Φέτος μέχρι στιγμής έχει 5 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 2 ασίστ ανά παιχνίδι, τη στιγμή που πέρσι είχε 7,2 πόντους (παίρνοντας περισσότερες κατοχές πάνω του), 4,9 ριμπάουντ και 2,1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Τα δεδομένα με ΜακΚίσικ

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ αποτελεί μία σημαντική μονάδα για τον Ολυμπιακό της τελευταίας τριετίας. Είναι ο παίκτης που έρχεται από τον πάγκο και αλλάζει τον ρυθμό. Ο ίσως κορυφαίος μπασκετμπολίστας των Πειραιωτών σε ικανότητα στο κάθετο παιχνίδι, αλλά και στο να τρέξει την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο. Ένας αθλητής που μπορεί να παίξει τόσο στο «2», όσο και στο «3». Ένας παίκτης που μπορεί με τις εμπνεύσεις του, αλλά και με την ευχέρειά του στο «ένας με έναν» να δώσει το προσωπικό καλάθι. Στη σεζόν που πέρασε είχε 9 πόντους μέσον όρο, με 68,1% στα δίποντα, σε 17,4 λεπτά. Αυτοί οι πόντοι, αλλά και η ευχέρεια του στο να φτιάχνει καταστάσεις για τους ερυθρόλευκους στην επίθεση, είναι στοιχεία που έχουν λείψει μέχρι στιγμής από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο Σακίλ ΜακΚίσικ αποφάσισε τον Σεπτέμβρη να κάνει επέμβαση στη μύτη του (ώστε να έχει καλύτερες αναπνοές, κάτι που το χρειαζόταν), αλλά το ερώτημα είναι το γιατί δεν έκανε αυτή την κίνηση τον Ιούνιο; Γιατί με αυτόν τον τρόπο έχασε τις πρώτες μέρες προπονήσεων με την ομάδα. Αποτέλεσμα; Να χάσει μέρος της φυσικής του κατάστασης (αν και γενικά οι εξετάσεις του από το καλοκαίρι δεν ήταν και οι ιδανικές), ενώ στην πορεία ήρθε και ο τραυματισμός στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Χτύπησε στο γόνατο (συγκεκριμένα υπέστη οστικό οίδημα στη μηριαία τροχιλία και αλλοιώσεις στον τένοντα του τετρακεφάλου) και αποφασίστηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημά του αρκετά συντηρητικά.

Υπολογίζεται πως θα μπει στις προπονήσεις της ομάδας σε περίπου 10 μέρες. Η αισιόδοξη πρόβλεψη αναφέρει πως ενδέχεται να προλάβει το παιχνίδι της 24ης Νοεμβρίου απέναντι στη Ζαλγκίρις, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα δώσει το «παρών» στο Μονακό στις 30 του μήνα. Έχει λείψει η παρουσία του από τον Ολυμπιακό και στο μεγάλο λιμάνι αναμένουν να επιστρέψει στις επάλξεις.