Ολυμπιακός: Άργησε ένα ημίχρονο...

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στο πρώτο μέρος, αλλά μπορεί να κρατήσει το έξοχο δεύτερο μέρος στο οποίο θυμήθηκε τον καλό του εαυτό - Γράφει ο Ν. Ψιλόπουλος.

Ολυμπιακός: Άργησε ένα ημίχρονο...

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Εμφάνισε αδυναμίες στην άμυνα, έχανε ριμπάουντ, οι παίκτες αναλώθηκαν σε περισσότερες ντρίμπλες και σε λιγότερες πάσες. Η ομάδα δεν μπορούσε να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, σπαταλούσε βολές, έκανε αρκετά λάθη και βρέθηκε με το... καλημέρα στο -16. Οι Πειραιώτες ήταν λες και συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο από την κακή εικόνα τους στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πέταξε ένα ολόκληρο ημίχρονο στον κάδο των σκουπιδιών, με την ομάδα να παρουσιάζεται ζαλισμένη στο παρκέ.

Η ήττα, είναι ήττα, αλλά η εξαιρετική εικόνα του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος είναι ενθαρρυντική. Πρέπει να γίνει οδηγός για την ομάδα ενόψει της συνέχειας. Οι Πειραιώτες βρήκαν την αγωνιστική τους ταυτότητα και πάλι. Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, συνεχής κίνηση μακριά από τη μπάλα, συνεργασίες, στόχευση για την έξτρα πάσα, συνεργασίες πικ-εν-ρολ, καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο. Πράγματα, στοιχεία, χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας, συνδυάζοντας την ουσία με το θέαμα στο παιχνίδι της. Αμυντικά η ομάδα πίεζε και πάλι πάνω στη μπάλα, έκλεινε το ζωγραφιστό και ασφάλισε τα ριμπάουντ, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά.

Ο Ολυμπιακός στο τέλος είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς, αλλά αν είναι κάτι που μας ξένισε, είναι το γεγονός πως η ομάδα προτίμησε να προσπαθήσει στείλει το ματς στην παράταση και όχι να το πάρει με τρίποντο. Το προπονητικό-τιμ ανέφερε πως το πλάνο ήταν ο Γκος να πάει για το ντράιβ και να δώσει πάσα στον Μιλουτίνοβ, αλλά πάνω στην ένταση της στιγμής, ο Αμερικανός προτίμησε να πάει στο ντράιβ (με τους ερυθρόλευκους να σχολιάζουν πως έγινε φάουλ πάνω στον παίκτη τους) και να μην δώσει πάσα στον Σέρβο σέντερ. Το καλάθι δεν μπήκε και το ματς χάθηκε.

Οι Πειραιώτες ακόμη δεν παίζουν καλά όπως πέρσι. Ξεκινούν νωθρά στα παιχνίδια τους, ζορίζονται να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Επίσης, είναι αρκετά νωρίς να παίζουν παίκτες του γεμάτα 20λεπτα στο δεύτερο μέρος, κάτι που συνέβη με τους Κώστα Παπανικολάου και Άλεκ Πίτερς. Ο αρχηγός, μάλιστα, αγωνίστηκε για 35 λεπτά! Εκείνος και ο Τόμας Ουόκαπ παίζουν στα... κόκκινα από την αρχή της σεζόν, χρειάζονται ανάσες, αλλά οι σερί τραυματισμοί δεν τους αφήνουν να ανασάνουν. Νοκ-άουτ ο Σακίλ ΜακΚίσικ εδώ και εβδομάδες, σερί τραυματισμοί για τον Λουκ Σίκμα, ο Μουσταφά Φαλ βλέπει το γόνατο του να μην είναι στο 100%, ενώ τώρα ο Νίκολα Μιλουτίνοβ αναγκάστηκε να παίξει τραυματίας εξαιτίας της τενοντίτιδας που τον ταλαιπωρεί στο αριστερό του γόνατο.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι πλήρης. Και θα πρέπει να κριθεί η αγωνιστική του εικόνα όταν θα είναι πλήρης και υγιής. Καμία αντίρρηση. Αλλά κάποιες μεταγραφές δεν έχουν βγει, η ομάδα δείχνει να έχει έλλειμα στο σκοράρισμα, ενώ και οι τραυματισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Το μικρό ροτέισον, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δουλεύει απέναντι στη Φενέρμπαχτσε κυρίως με 7 παίκτες, δείχνει στην πράξη πως ο Έλληνας τεχνικός δεν εμπιστεύεται όλους τους παίκτες του. Η ομάδα δείχνει πως έχει ανάγκη από ενίσχυση.