Παπανικολάου: «Μπορεί να γίνει διδακτική αυτή η ήττα»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την ήττα του Ολυμπιακού από τη Φενέρμπαχτσε.

Παπανικολάου: «Μπορεί να γίνει διδακτική αυτή η ήττα»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε και τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να πάρει το μάθημα από αυτή την ήττα. Ο αρχηγός των Πειραιωτών τόνισε πως το παιχνίδι χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο.

Αναλυτικά ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε:

Για την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε: «Χάθηκε το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Πάλι ξεκινήσαμε το παιχνίδι νωχελικά, επιστρέψαμε στη Φενέρ να κάνει το παιχνίδι της. Περνούσαν εύκολα οι μπάλες στην άμυνά μας. Δεχτήκαμε πάλι 40+ πόντους. Είναι παρά πολλοί για το επίπεδο που θέλουμε να είμαστε. Το δεύτερο μέρος πρέπει να είναι ο οδηγός μας, με την προσπάθεια στην άμυνα. Καταφέραμε να πάρουμε αυτοπεποίθηση και πρέπει να μας δώσει μάθημα. Μας πονάει η ήττα, αλλά μπορεί να γίνει διδακτική ήττα, αν έχουμε το μυαλό να την αξιοποιήσουμε».

Για την ένταση στην άμυνα: «Αν παίζεις αλλαγές και είσαι παθητικός και αφήνεις την αντίπαλη ομάδα να βρίσκει εύκολες πάσες, αυτό σε διαλύει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο ενεργητικοί, πιέζουμε πάνω στην μπάλα, κλείναμε το ζωγραφιστό και πήραμε και τα ριμπαόυντ».

Για το μικρό ροτέισιον και τα χαμένα ριμπάουντ στο τέλος: «Όταν παίζεις αλλαγές υπάρχει ένα μειονέκτημα εκεί και αυτό μας πλήγωσε. Πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ ο Χέις στα 28'' που ήταν πολύ σημαντικό. Είχαμε την ευκαιρία στο τέλος. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή του Νάιτζελ, ήταν το παιχνίδι της μπάλας και δεν μπήκε. Πρέπει να προχωρήσουμε».

Για το χαμένο φόλοου του Νίκολα Μιλουτίνοφ στο τέλος: «Είχε ευκαιρία να κάνει επαφή με την μπάλα. Μου είπε πως είχε την αίσθηση πως θα πάει μέσα και δεν ήθελε να αλλάξει την τροχιά της μπάλας».

Για τη φάση με τον Γιώργο Παπαγιάννη στο τελευταίο λεπτό: «Είδα πως ακολουθούσε την μπάλα με τα χέρια, αυτό είδαν και οι διαιτητές. Ο Γιώργος μου είπε πως δεν είχε ακουμπήσει την μπάλα. Δεν έγινε κάτι παραπάνω, δεν υπήρξε ένταση. Ο Γιώργος είναι εξαιρετικό παιδί. Δεν υπήρχε ένταση, το συζητήσαμε, δεν θέλω να βγει κάτι που δεν ισχύει».