Γκριμάου: «Δύσκολα θα παίξει ο Λαπροβίτολα με Παναθηναϊκό - Με την άμυνα θα πετύχουμε»

Δηλώσεις από τη media day της Μπαρτσελόνα ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό παραχώρησε ο Ρότζερ Γκριμάου.

Γκριμάου: «Δύσκολα θα παίξει ο Λαπροβίτολα με Παναθηναϊκό - Με την άμυνα θα πετύχουμε»

Η Μπαρτσελόνα αναμένεται να υποδεχθεί αύριο (3/11, 21:30) τον Παναθηναϊκό για την 6η αγωνιστική της EuroLeague, με τον Ρότζερ Γκριμάου να στέκεται στις δηλώσεις του στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του.

Ο τεχνικός των Καταλανών αναφέρθηκε και στην ήττα από τη Ρεάλ ενώ τόνισε ότι η άμυνα είναι το βασικό στοιχεία για να πετύχουν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την ήττα στο ντέρμπι με τη Ρεάλ: «Ερχόμαστε από μια ήττα που μας κόστισε, καθώς στο επίπεδο που βρισκόμαστε θέλουμε να νικάμε συνέχεια. Όμως, θέλω να είμαι θετικός και να βλέπω τα καλά στοιχεία των αγώνων που χάνουμε. Σίγουρα, για να νικάς σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι πιο σταθερός. Είχαμε καλές και κακές στιγμές. Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα είναι καλή και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στο "Παλάου"».

Για τον τραυματισμό του Νίκολας Λαπροβίτολα: «Κατά 90% δεν θα είναι διαθέσιμος. Βελτιώνεται η πορεία της υγείας του, όμως το σημαντικό είναι η πλήρης αποθεραπεία του. Νιώθει καλύτερα, αλλά όλα δείχνουν πως την Παρασκευή δεν θα είναι στη διάθεσή μας για να αγωνιστεί».

Για αυτά που δουλεύει στην Μπαρτσελόνα: «Προσπαθούμε να βρούμε κάποια πράγματα στην τακτική μας και θέλουμε όταν χάνουμε δυο μπάλες ή κάνουμε δυο λάθη να μην προχωρήσουμε και σε τρίτο. Αυτό έχει να κάνει με την ταυτότητα της ομάδας, να αντιλαμβάνεσαι τη στιγμή, να ξέρεις πώς να "σταματήσεις" τη ροή του αγώνα επιθετικά και αμυντικά. Πρέπει να πάρουμε αυτά τα μαθήματα από τα παιχνίδια μας, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε καλές ομάδες, οι οποίες σε τιμωρούν όταν δεν σκοράρεις. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό, δεν υπάρχουν μαγικά. Όμως, δουλεύουμε».

Για την αμυντική λειτουργία της Μπαρτσελόνα: «Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν είχαμε την ίδια λειτουργία, αλλά δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Αν δούμε τα στατιστικά της Euroleague θα διαπιστώσουμε πως οι ομάδες που σκοράρουν πολύ, τρέχουν το γήπεδο καλά, έχουν ποιοτικούς παίκτες και μερικές φορές αμύνονται και αποτελεσματικά. Γνωρίζουμε, όμως, πως η άμυνα είναι βασικό στοιχείο αν θέλουμε να πετύχουμε πράγματα. Είμαι χαρούμενος με το πώς τα έχουμε πάει σε αυτόν τον τομέα από το ξεκίνημα της διοργάνωσης».

Για το ρόστερ των «μπλαουγκράνα»: «Όπως είπα από την πρώτη μέρα, είμαι ενθουσιασμένος με τους παίκτες που έχω. Προφανώς, μέσα στη σεζόν ελπίζουμε πως όλοι θα είναι υγιείς. Όμως, ξέρουμε πως το απαιτητικό πρόγραμμα θα φέρει και τραυματισμούς. Αν όλα πάνε καλά και όλοι είναι υγιείς, οι παίκτες που έχουμε είναι κάτι παραπάνω από αρκετοί».