Αταμάν: «Απολαμβάνω την πρόκληση να είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό»

Ο Εργκίν Αταμάν στάθηκε στην πρόκληση που έχει μπροστά του ως προπονητής του Παναθηναϊκού, ενώ στο σχετικό αφιέρωμα της EuroLeague φιλοξενούνται δηλώσεις των Κώστα Σλούκα, ο Ιωάννη Παπαπέτρου και ο Ματίας Λεσόρ.

Αταμάν: «Απολαμβάνω την πρόκληση να είμαι προπονητής στον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και οι παίκτες των "πράσινων" ανέφεραν στις δηλώσεις τους:

Εργκίν Αταμάν

"Μου αρέσει η πρόκληση και τώρα είναι η ώρα να φτιάξουμε νέα συναισθήματα στους φίλους του Παναθηναϊκού. Το απολαμβάνω αυτό, μου αρέσει αυτή η πρόκληση.

Όταν μιλήσαμε για να χτίσουμε την ομάδα από την αρχή με μεγάλους παίκτες με χαρακτήρα, αποφάσισα να υπογράψω με τον Παναθηναϊκό.

Χτίσαμε μία πολύ καλή ομάδα. Διαλέξαμε κάθε παίκτη με βάση την λογική να ταιριάξει στην ομάδα. Έχουμε παίκτες με διαφορετικό στυλ σε κάθε θέση. Θα ήθελα να διατηρηθεί ο Παναθηναϊκός στο υψηλότερο επίπεδο και αν συμβεί αυτό θα είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα για εμένα".

Κώστας Σλούκας

"Θέλω να τα δώσω όλα στον Παναθηναϊκό και από την 17η θέση να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Γιατί όχι, αν μπούμε στα playoffs και έχουμε τύχη να πάμε στο Final Four". Ο στόχος μας είναι αρχικά να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε στην πρώτη 8αδα και μετά να πάμε στο Final Four".

Ιωάννης Παπαπέτρου

"Πάντα ο προπονητής είναι ένας μεγάλος λόγος για έναν παίκτη για να πάρει μια απόφαση. Το ίδιο και για μένα. Ξέρω ότι ο Αταμάν είναι νικητής. Είμαι περήφανος επειδή στην καριέρα μου που έχω παίξει για σπουδαίους προπονητές.

Είμαι χαρούμενος που ήρθε ο Σλούκας στον Παναθηναϊκό, είναι σπουδαίος παίκτης. Μπορεί να δημιουργήσει με την μπάλα. Έχει ταλέντο και φαντασία. Είναι καθαρός πόιντ γκαρντ και μπορεί να εμπλέξει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι. Νομίζω ότι χρειαζόμαστε την ποιότητά του".

Ματίας Λεσόρ

"Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα ταιριάξουμε όλοι στην φιλοσοφία της ομάδας. Λέει πολλά για την φιλοδοξία της ομάδας η παρουσία τόσων παικτών. Είναι υγιής ανταγωνισμός για την ομάδα που όλοι παλεύουμε για χρόνο συμμετοχής. Όλοι θέλουν να βρουν τον ρόλο τους, να ταιριάξουν και να γίνουν μέλη της ομάδας".

Δείτε το VIDEO της EuroLeague: