Ολυμπιακός: Ο Γκος που απειλεί, ο Πίτερς του 50% και τα τρία γκαρντ

Ο Άλεκ Πίτερς σουτάρει με 50% στο τρίποντο, ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος που έχει μάθει να απειλεί και το σχήμα με τα τρία γκαρντ. 

Ολυμπιακός: Ο Γκος που απειλεί, ο Πίτερς του 50% και τα τρία γκαρντ

Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος επέστρεψε, έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και κυρίως έχει γίνει περισσότερο απειλητικός. Με αυτόν τον τρόπο δίνει άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας, ενώ παράλληλα παίρνει και μέρος του βάρους από τον Τόμας Ουόκαπ. Ο Γκος έχει αλλάξει. Δεν είναι ο ίδιος παίκτης με την πρώτη του σεζόν (2018-19) στον Ολυμπιακό. Έχει βελτιώσει το σουτ, είναι περισσότερο αποτελεσματικός στις κρίσιμες φάσεις, πασάρει περισσότερο αποτελεσματικά και έχει εξελίξει το δημιουργικό του παιχνίδι.

Αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή του Ολυμπιακού σε σουτ μετά από ντρίμπλα, κάτι που τον κάνει πολύτιμο σε καταστάσεις πικ εν ρολ. Και όταν παίζουν μαζί οι Ουόκαπ και Γκος, υπάρχει μία καλή χημεία μεταξύ τους, όπως υπήρχε πέρσι μεταξύ Ουόκαπ και Σλούκα. Ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος έχει 13 πόντους μέσον όρο, με 46,2% στα τρίποντα, συν 3 ασίστ και 1,7 κλεψίματα ανά παιχνίδι φέτος στην Ευρωλίγκα. Απέναντι στην Εφές έκανε επίσης μεγάλο ματς, μετρώντας 14 πόντους, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Ο Πίτερς του 50% στο τρίποντο

Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας, ο Άλεκ Πίτερς είναι ο δεύτερος πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού σε αυτές τις 5 πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης. Είναι εντυπωσιακά συνεπής στην επίθεση, έχει μέσον όρο 11,8 πόντους και μαζεύει 4,8 ριμπάουντ, συν 2,2 ασίστ, αλλά και 1,4 κλεψίματα, δείγμα πως συνεισφέρει σε όλους του τομείς. Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως αριθμεί 50% ποσοστό ευστοχίας από την περιφέρεια, έχοντας 8/16 τρίποντα.

Το σχήμα με τρία γκαρντ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποιεί αρκετά συχνά το σχήμα με τρία γκαρντ. Ειδικά το τελευταίο διάστημα. Βάζοντας δηλαδή στο παρκέ τους Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Τόμας Ουόκαπ και Αϊζάια Κάνααν ή ακόμη και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη. Βάζει και στο «4» τον Κώστα Παπανικολάου, με τους Νίκολα Μιλουτίνοβ και Μουσταφά Φαλ να μοιράζονται τον χρόνο συμμετοχής στο «5».

Με αυτόν τον τρόπο η πεντάδα του Ολυμπιακού γίνεται ευέλικτη, περισσότερο γρήγορη, αλλά παράλληλα και πιο ικανή στη δημιουργία. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις, καθώς όταν βρίσκει απέναντι του δυναμικά «3άρια» υπάρχει θέμα ορισμένες φορές, αλλά μέχρι στιγμής οι Πειραιώτες τα καταφέρουν περίφημα. Αυτό βέβαια συμβαίνει επειδή λείπει ο Σακίλ Μακ Κίσικ, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό το σχήμα φέρνει αποτέλεσμα και θα το δούμε συχνά ακόμη και όταν επιστρέψει ο Αμερικανός φόργουορντ.