Παναθηναϊκός: Η βράβευση του παραολυμπιονίκη Νάσου Γκαβέλα στο ΟΑΚΑ (pics)

Τον παραολυμπιανίκη Νάσο Γκαβέλα βράβευσε ο Παναθηναϊκός πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης κόντρα στη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ.

Παναθηναϊκός: Η βράβευση του παραολυμπιονίκη Νάσου Γκαβέλα στο ΟΑΚΑ (pics)

Σε μια σημαντική συμβολική κίνηση προχώρησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναγνωρίζοντας την προσφορά του παραολυμπιονίκη Νάσου Γκαβέλα που βρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το Παναθηναϊκός-Μακάμπι για την 4η αγωνιστική της EuroLeague.

Συγκεκριμένα, ο Βασίλης Παρθενόπουλος από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε στον Έλληνα πρωταθλητή μία φανέλα με τις υπογραφές των παικτών του «τριφυλλιού».

Ο Νάσος Γκαβέλας γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 1999 και πάντα ονειρευόταν να γίνει ένας επιτυχημένος αθλητής. Από πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του προς τον αθλητισμό δοκιμάζοντας πολλά αθλήματα, αλλά ο στίβος ήταν το άθλημα που κέρδισε την καρδιά του. Περίπου στην ηλικία των δέκα ετών παρουσιάστηκε η γονιδιακή νόσος του Stargardt, που σταδιακά προκάλεσε τη μείωση της όρασής του. Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας αθλητής με μειωμένη όραση, κατάφερε το 2021 να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο.

Το 2017 συμμετείχε στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου ΑμεΑ στο Λονδίνο, όπου κατέλαβε την 10η και 14η θέση στα 100μ και 200μ. αντίστοιχα, της κατηγορίας Τ12, με χρόνους 11.39’’ και 23.26’’. Έναν χρόνο αργότερα αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο, όπου κατέκτησε το Χρυσό μετάλλιο στα 100μ. (Τ12) με επίδοση 11.47’’ κι έγινε ο νεότερος σε ηλικία αθλητής που αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία του. Στην ίδια διοργάνωση πήρε και το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. με χρόνο 23.20’’. Ακολούθησε η συμμετοχή του το 2019 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντουμπάι, όπου τερμάτισε στην όγδοη θέση στα 100μ. και στη συνέχεια μεταπήδησε στην κατηγορία Τ11, όπου συμμετείχε σε αγώνες έχοντας οδηγό.

Τον Ιούνιο του 2021 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μπίντγκοζ και ταυτόχρονα σημείωσε νέο Πανευρωπαϊκό ρεκόρ στα 100μ. (10.98’’). Λίγους μήνες αργότερα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, πετυχαίνοντας παράλληλα το νέο παγκόσμιο ρεκόρ (10.82’’) στα 100μ. στην κατηγορία Τ11.