Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την κόλαση και στο τέλος απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. 

Πολύ σκληρός για να πεθάνει

Θα πρέπει να καταλάβουμε πως είναι αδύνατον για μία ομάδα να βρει ρυθμό, όταν σε κάθε παιχνίδι έχει προβλήματα και απουσίες. Με τον Σακίλ ΜακΚίσικ νοκ-άουτ εδώ και μέρες και τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος να προσπαθεί να συνέλθει, λίγες ώρες πριν το τζάμπολ γνωστοποιήθηκε πως έμειναν εκτός αγώνα οι Λουκ Σίκμα και Ίγκνας Μπραζντέικις. Ήταν πλήγμα για τον Ολυμπιακό, που κλήθηκε να ανταπεξέλθει σε ένα ματς απέναντι στην Παρτιζάν με μικρό ρόστερ και ροτέισον.

Παρά το γεγονός αυτό, ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει τον ρυθμό και να κάνει το παιχνίδι του. Το τρίτο δεκάλεπτο όμως ήταν εφιαλτικό. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με +10 (49-39) στο 19' και στο 29' είχαν δεχτεί επί μέρους σκορ 4-26 (53-65), δείχνοντας υπνωτισμένοι στο παρκέ. Με την εικόνα του ως εκείνο το σημείο, η ομάδα έδειχνε αδύνατον να αντιδράσει.

Στο τέλος, όμως, οι Πειραιώτες απέδειξαν πως είναι πολύ σκληροί για να πεθάνουν. Έβγαλαν στο παρκέ αυταπάρνηση, μαχητικότητα και ο κάθε παίκτης έκανε μία μικρή υπέρβαση. Μεγάλη καρδιά ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος για ακόμη μία φορά φώναξε δυναμικό «παρών» στην 4η περίοδο. Έβαλε μεγάλα σουτ, ήταν απόλυτα ψύχραιμος στις κρίσιμες βολές (9/9) και έδειξε χαρακτήρα και νοοτροπία νικητή.

Το «καυτό» σουτ του Νάναλι έστειλε το ματς στην παράταση, κάτι που θεωρητικά δεν βόλευε τον λαβωμένο Ολυμπιακό, ο οποίος αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει για σχεδόν 40 λεπτά τους Κώστα Παπανικολάου και Τόμας Ουόκαπ. Αυτή η ομάδα, όμως, έχει αποδείξει πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει. Έκανε κατάθεση ψυχής στο παρκέ και πήρε αυτό που ήθελε. Μεγάλο καλάθι στο τέλος από τον Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, άριστες βολές από τους Τόμας Ουόκαπ και Γιαννούλη Λαρεντζάκη και οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-2 στην κατάταξη. Mία δύσκολη νίκη που δείχνει τα ψυχικά αποθέματα αυτής της ομάδας.