Ζάρκο Πάσπαλι: «Το ΣΕΦ είναι σπίτι μου - Σα να μην έφυγα ποτέ»

Δηλώσεις στην κάμερα της Novasports παραχώρησε ο Ζάρκο Πάσπαλι από το ΣΕΦ και το Ολυμπιακός - Παρτιζάν.

Ζάρκο Πάσπαλι: «Το ΣΕΦ είναι σπίτι μου - Σα να μην έφυγα ποτέ»

Στο ΣΕΦ βρέθηκε ο Ζάρκο Πάσπαλι με σκοπό να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στην Παρτιζάν για την 4η αγωνιστική της EuroLeague (19/10, 21:15).

Ο θρύλος της ομάδας του Πειραιά αφού φωτογραφήθηκε δίπλα στη φανέλα του που κοσμεί τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, μίλησε στην κάμερα της Nova για τις αναμνήσεις του από τον Ολυμπιακό, τον Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ σχολίασε και την εξέλιξη του μπάσκετ σήμερα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό: «Πολλές αναμνήσεις σε αυτό το γήπεδο... Πριν από έναν χρόνο βρήκα αυτό το παιχνίδι (σ.σ. το πρώτου κόντρα στον Άρη) στο Youtube και το είδα. Με αυτό το παιχνίδι ξεκίνησαν όλα. Η σκληρή δουλειά με τον Ιωάννίδη, όλα! Είναι σαν να μην έφυγα ποτέ. Είναι το σπίτι μου, όπως είναι και το σπίτι μου στο Μαυροβούνιο. Πάντα αισθάνομαι έτσι. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή, ειδικά από τους μικρούς. Δεν πρέπει να με ξέρουν και είναι λογικό, αλλά εδώ ο κόσμος αγαπάει και ασχολείται με το μπάσκετ. Και όταν βλέπει τις φανέλες από όλους αυτούς τους παίκτες όπως και τη δική μου, μάλλον κάπου θα το έμαθαν το όνομά μου».

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Σκληρός, καλός προπονητής με τον οποίο είχαμε ξεκινήσει μια καλή προσπάθεια. Με την ενέργειά του έβαζε μέσα όλους τους παίκτες. Δεν είναι τυχαίο τα όσα έκανε. Εμείς περάσαμε τρία χρόνια μαζί και είχαμε πολλές περισσότερες καλές στιγμές, παρά άσχημες. Πολλά συλλυπητήρια».

Για το αν ο Ιωαννίδης ήταν προπονητής... σταρ: «Για εμένα ήταν ο προπονητής μου. Αυτό που είχε ο Ιωαννίδης ήταν μεγάλη ενέργεια την οποία προσπαθούσε να περάσει στους παίκτες. Και πάντα ζητούσε το 100% απ' όλους. Μερικές φορές πέτυχε, μερικές όχι. Όμως τρία χρόνια κάναμε καλά πράγματα με μια ομάδα που άρχισε να ανεβαίνει. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήμουν μέλος της».

Για το μπάσκετ σήμερα: «Είναι πολύ σκληρό και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και όμορφο. Κάπου έχουν σβήσει το ταλέντο. Έχει αλλάξει το μπάσκετ. Τώρα δεν μου αρέσει το μπάσκετ. Δεν είμαι σίγουρος ότι υπάρχει πλέον τόσο ταλέντο όσο παλιά».