Αταμάν: «Τα λάθη είναι το χειρότερο πράγμα»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν μίλησε για την αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία, αλλά και για τους τραυματισμούς στην ομάδα του

Αταμάν: «Τα λάθη είναι το χειρότερο πράγμα»

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τους τραυματισμούς του Παναθηναϊκού, ξεκαθάρισε πως η έδρα της Φενέρμπαχτσε είναι δύσκολη, όμως τόνισε πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να είναι έτοιμοι την Τρίτη (17/10).

Αναλυτικά όσα είπε ο Τούρκος προπονητής ενόψει της αναμέτρησης με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη:

Για την επιστροφή στην Κωνσταντινούπολη και την αντιπαλότητά του με τη Φενέρμπαχτσε: «Για πολλά χρόνια υπήρξε μία "κόντρα" με τη Φενέρμπαχτσε, με τον κόσμο της δηλαδή, όχι με την ομάδα. Όμως, η ατμόσφαιρα εδώ είναι εξαιρετική. Είμαστε επαγγελματίες. Είναι δύσκολο να κερδίσεις σε αυτό το γήπεδο.

Θυμάμαι τι είχε γίνει στους ημιτελικούς των play off με το τρίποντο του Ουίλ Κλάιμπερν, που μετά μας έφερε τον τίτλο. Έχω καλό ρεκόρ σε αυτό το γήπεδο. Κάποιες φορές οι ομάδες μου είχαν παίξει πολύ καλά. Θα είναι ένα δύσκολο ματς, είναι καλή ομάδα η Φενέρμπαχτσε».

Για τις συμβουλές που θα δώσει στους παίκτες του για να ανταπεξέλθουν σε αυτήν την ατμόσφαιρα: «Το πιο βασικό είναι να είμαστε ήρεμοι και να μην κάνουμε λάθη. Τα λάθη, ειδικά σε μία δύσκολη εκτός έδρας ατμόσφαιρα, είναι το χειρότερο πράγμα, γιατί δεν έχεις την ευκαιρία να παίξεις σωστή άμυνα και δέχεσαι τον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι.

Σίγουρα, η Φενέρμπαχτσε θα παίξει επιθετική άμυνα και πρέπει να απαντήσουμε με το ίδιο χαρακτηριστικό. Στην επίθεση θέλω να είμαστε ήρεμοι και να βρούμε τα σωστά σουτ. Θα δούμε αν θα μπουν ή όχι, αλλά θέλω να μην κάνουμε λάθη και αυτό θα είναι κλειδί για το ματς».

Για την πρόοδο του Παναθηναϊκού και τους τραυματισμούς: «Ειλικρινά, υπάρχει αρκετός "θόρυβος". Στην προετοιμασία είχαμε μόνο τον τραυματισμό του Βιλντόζα στο "Παύλος Γιαννακόπουλος" και ήμασταν έτοιμοι. Αμέσως μετά ήρθαν οι τραυματισμοί του Παπαπέτρου και του Μήτογλου και μας κόστισαν, μας έκαναν ζημιά στο ροτέισιον. Στα δύο τελευταία ματς δεν είχαμε τον Σλούκα.

Κόντρα στην Μπάγερν ο Παπαπέτρου έπαιξε, αλλά τώρα είναι ξανά εκτός. Δεν είναι κάτι καλό, δεν μου αρέσει. Αν δεν ήμασταν μια νέα ομάδα θα ήταν πιο εύκολο να βρούμε λύσεις.

Όμως, είμαστε μια νέα ομάδα, "τρέχουμε" ένα νέο σύστημα, προσπαθούμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον. Σε κάθε ματς κάνουμε αλλαγές στο ρόστερ και αυτό μας πληγώνει. Ωστόσο, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ. H σεζόν στην EuroLeague είναι μεγάλη και θα πρέπει να βρούμε νίκες».