Παλικαρίσιο διπλό και προσπάθεια στη… μέση

Οι νίκες επί του Παναθηναϊκού ήταν λογικό να εκτοξεύσουν τον ενθουσιασμό στον Πειραιά. Τουλάχιστον σε επίπεδο κόσμου, διότι όσοι είναι εντός ομάδας γνωρίζουν πολύ καλά ότι ακόμα έχουν δρόμο μπροστά τους οι Πειραιώτες για να φτάσουν στα περσινά επίπεδα.

Παλικαρίσιο διπλό και προσπάθεια στη… μέση

Ο αγώνας με την Μπαρτσελόνα έδειξε ότι οι «ερυθρόλευκοι» από τη μία είναι ένα σκληρό σύνολο που ακόμα και σε μία κακή βραδιά αρνείται να χάσει και από την άλλη ότι ακόμα δεν είναι όπως πρέπει και όπως θέλει ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι με τους Καταλανούς ήταν η κακή βραδιά του Ουόκαπ στο δημιουργικό κομμάτι. Με μόλις δύο ασίστ τελείωσε τον αγώνα, ενώ από την άλλη ήταν ο πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» με 14 πόντους, αλλά έχοντας και πέντε λάθη, πράγμα σπάνιο για τον Ουόκαπ. Η ουσία είναι πως όλο αυτό είχε αντίκτυπο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν, ξεκινούσαν τις επιθέσεις τους στα τελευταία δευτερόλεπτα, γεγονός που έδειχνε ότι τους έλειπε ένας παίκτης που θα έφτιαχνε. Φυσικά αυτό είναι και αποτέλεσμα της κόπωσης που έχει καταβάλει τον Ουόκαπ, ο οποίος παίζει συνεχώς και στο χθεσινό παιχνίδι δεν υπήρχε ο Γκος για να πάρει ανάσες.

Ακόμα και έτσι ο Ολυμπιακός μπορούσε να νικήσει την Μπαρτσελόνα, αλλά στο τελευταίο τετράλεπτο έπαθε μπλακ άουτ, οι Καταλανοί τον… εκτέλεσαν από τα 6,75 μ. και κάπως έτσι ήρθε η πρώτη ήττα. Και μέσα σε όλες τις απουσίες που υπήρχαν, ο Ολυμπιακός έχασε και τον Κάνααν με τέσσερα φάουλ σε ένα σημείο που είχε ζεσταθεί και έδειχνε ικανός να πάρει πάνω του την ομάδα. Προσθέστε πως ο Μπραζντέικις ναι μεν έδειξε καλά σημάδια χθες, αλλά από την άλλη ακόμα δεν γνωρίζεται με τους συμπαίκτες του. Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός μένει μακριά από το περσινό του μπάσκετ, έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά είναι μία ομάδα που έχει γερές βάσεις.

Στο ποδόσφαιρο η εθνική μας ομάδα έδειξε για πρώτη φορά μετά από χρόνια ότι έχει χαρακτήρα και ψυχή για να διεκδικήσει την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε πολύ μεγάλη διαφορά ποιότητας από την Ιρλανδία. Αποδείχτηκε ότι αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να έρθει ένα πολύ μεγάλο διπλό. Το σημαντικότερο είναι πως η Ελλάδα σε ένα ματς που είχε μπροστά ένα τεράστιο «πρέπει» πήρε μία μεγάλη νίκη καθαρίζοντας από τα πρώτα 45 λεπτά. Είχε χάσει τα τελευταία χρόνια η Εθνική μας αυτόν τον χαρακτήρα και χθες έδειξε ότι είναι μία πραγματική ομάδα, μία καλή παρέα που ήξερε τη σπουδαιότητα της αναμέτρησης και δεν λύγισε από την πίεση και το άγχος.

Ο Γκουστάβο Πογέτ από την πλευρά του μπορεί να ακούει πολλά, αλλά δικαιώνεται συνεχώς για τις επιλογές του. Η Ελλάδα τα ματς που έπρεπε να πάρει στον όμιλό της τα πήρε και τώρα πάει για την υπέρβαση στο ματς-τελικό της Δευτέρας με αντίπαλο την Ολλανδία. Ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτό που μένει είναι πως η Ελλάδα έβγαλε στο γήπεδο χαρακτήρα και ποιότητα, με αποτέλεσμα να φτάσει σε μία τεράστια νίκη. Την ίδια ώρα η Γαλλία τής έκανε το δώρο, αφού νίκησε την Ολλανδία, με αποτέλεσμα η Εθνική μας να φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου. Ας κρατήσουμε, όμως, ότι στα αποδυτήρια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος έχει δημιουργηθεί κάτι ωραίο και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.