Να του γίνει μάθημα

Ο Ολυμπιακός απαγορεύεται φέτος να σπαταλά ευκαιρίες - Όταν γυρνάς τα ματς, δεν επιτρέπεται να έχεις μπλακ άουτ στα τελευταία λεπτά. 

Να του γίνει μάθημα

Είναι γεγονός πως ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε με προβλήματα και ελλείψεις απέναντι στη Μπαρτσελόνα. Δεν είναι μικρό πράγμα να παίζεις δίχως τους Σακίλ ΜακΚίσικ, Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος και Λουκ Σίκμα, ενώ ας μη ξεχνάμε πως και ο Μουσταφά Φαλ ήταν φανερά ανέτοιμος. Είχε μόλις αναρρώσει από τον τραυματισμό του και είχε περισσότερο υποστηρικτικό ρόλο. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, η αγωνιστική εικόνα της ομάδας είχε καλές στιγμές. Οι Καταλανοί ήταν πιο έτοιμοι στο πρώτο δεκάλεπτο, έλεγχαν το ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο, μέχρι τη στιγμή που οι Πειραιώτες βρήκαν τρόπο να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος.

Έχοντας για πρωταγωνιστή τον Τόμας Ουόκαπ στην τέταρτη περίοδο, ο Τεξανός γκαρντ σημείωσε ένα πολύτιμο 7-0 σερί, διαμορφώνοντας το 66-59 στο 36'. Σε ένα καθοριστικό σημείο, με τους Πειραιώτες να ελέγχουν τον ρυθμό. Κρατούσαν το ματς στα χέρια τους. Κάπου εκεί, όμως, φάνηκε πως η ομάδα ξέμεινε από βενζίνη, ενέργεια και δυνάμεις. Ενδεχομένως και του μικρού ροτέισον που έγινε στο τέλος, εξαιτίας και των σημαντικών απουσιών. Ο Ουόκαπ ναι μεν ήταν πολύτιμος σε εκείνο το σημείο, αλλά έκανε και 5 λάθη, τα οποία είναι αρκετά για πλέι μέικερ, αλλά ενδεχομένως και λογικά για έναν παίκτη που παίζει 35 λεπτά.

Το τρίποντο όμως παίζει σημαντικό ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ. Όπως και να το κάνουμε. Είναι αδιανόητο να χάσει μία ομάδα, όταν αριθμεί 15/26 τρίποντα (57%) και μάλιστα σε ματς εκτός έδρας. Το πρόβλημα για τους Πειραιώτες ήταν πως ποτέ δεν κατάφεραν να βρουν λύση στον περιορισμό του Νίκολα Λαπροβίτολα, ο οποίος έκανε... πάρτι σε όλο ματς. Είχε 17 πόντους, με 4/4 δίποντα και 3/5 τρίποντα, αλλά και 7 ασίστ. Το τρίποντο του Άλεξ Αμπρίνες στο 39' ήταν... μαχαιριά.

Δεν χάθηκε τίποτα για τον Ολυμπιακό, ούτε και δημιουργεί πρόβλημα για την ομάδα του Πειραιά αυτή η ήττα. Θα έχει την ευκαιρία να τη ρεφάρει αρκετές φορές στο μέλλον. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει να μας έχει γίνει μάθημα πως η σεζόν στην Ευρωλίγκα είναι μεγάλη και ο καθένας μπορεί να κερδίσει τον καθένα σε οποιαδήποτε έδρα! Θα πρέπει να γίνει όμως μάθημα και για τους ερυθρόλευκους πως δεν επιτρέπεται να έχουν μέσα στη σεζόν παρόμοια μπλακ άουτ. Όταν χτίζεις διαφορά στο σκορ, ειδικά σε δυνατούς αντιπάλους, επιβάλλεται να τη διατηρείς και να σφραγίζεις παιχνίδια τα οποία δείχνουν δικά σου.