Κέμπα Ουόκερ: «Άφησα το στίγμα μου στο NBA - Να αποκτήσει η EuroLeague κοινό στις ΗΠΑ»

Δηλώσεις αναφορικά με τους στόχους του με τη Μονακό παραχώρησε ο Κέμπα Ουόκερ.

Κέμπα Ουόκερ: «Άφησα το στίγμα μου στο NBA - Να αποκτήσει η EuroLeague κοινό στις ΗΠΑ»

Στη γαλλική L' Equipe μίλησε ο Κέμπα Ουόκερ που πρόσφατα μπήκε στις προπονήσεις της Μονακό που προετοιμάζεται για το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του στη EuroLeague.

Ο Αμερικανός πρώην NBAer μίλησε για το μετάβαση από... τον έναν κόσμο στον άλλο, ενώ τόνισε ότι σκοπός του είναι να βοηθήσει τη EuroLeague να αποκτήσει κοινό στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τους τραυματισμούς του: «Όταν παίζεις σε αυτό το επίπεδο, είναι σπάνιο να είσαι στο 100%. Πολλοί παίκτες αντιμετωπίζουν επίμονους τραυματισμούς. Το ίδιο ισχύει και για μένα - έχουν περάσει χρόνια από τότε που ένιωθα 100% καλά. Ίσως λίγο στη Βοστώνη, αλλά η τελευταία φορά ήταν μάλλον στη Σάρλοτ».

Για την ένταξή του στις προπονήσεις της Μονακό: «Ήμουν σαν παιδί σε ζαχαροπλαστείο. Και νευρικός και ενθουσιασμένος. Ήμουν απλά χαρούμενος που επιτέλους ήμουν στο παρκέ με την υπόλοιπη ομάδα. Λατρεύω το μπάσκετ, θέλω να συνεχίσω να παίζω, να αγωνίζομαι. Το ταξίδι μου με έφερε εδώ και ανυπομονώ».

Για το αν ήθελε να έρθει στη Μονακό: «Έπαιξα στο ΝΒΑ για μεγάλο χρονικό διάστημα και νομίζω ότι άφησα το στίγμα μου στο πρωτάθλημα. Έκανα μεγάλη καριέρα εκεί. Δεν έχει σημασία σε ποιο πρωτάθλημα παίζω. Ίσως αν η σωστή κατάσταση είχε παρουσιαστεί νωρίτερα στην καριέρα μου, θα ήθελα να παραμείνω στο ΝΒΑ, αλλά είμαι χαρούμενος που ήρθα στη Μονακό.

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά θα χαιρόμουν να συμβάλω στο να αποκτήσει η Ευρωλίγκα μεγαλύτερο κοινό, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Φαντάζομαι ότι όλοι θα ήταν ευχαριστημένοι. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν είμαστε στο ΝΒΑ δεν είναι μπάσκετ υψηλού επιπέδου».