Έτσι θα αξιοποιήσει τον Μπραζντέικις o Γιώργος Μπαρτζώκας

O Ίγκνας Μπραζντέικις ετοιμάζεται απόψε (13/10, 21:15) για το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Έτσι θα αξιοποιήσει τον Μπραζντέικις o Γιώργος Μπαρτζώκας

O Λιθουανός γκαρντ/φόργουορντ θα αγωνίζεται με τη φανέλα με το νούμερο 17, αριθμό τον οποίο φορούσε για πολλά χρόνια ο Βαγγέλης Μάντζαρης.

Ο αθλητής θα μπει κανονικά στο ροτέισον της ομάδας απέναντι στην Μπαρτσελόνα, από τη στιγμή που απουσιάζει και ο Σακίλ Μακ Κίσικ. Ο Έλληνας τεχνικός θα τον χρησιμοποιήσει κατά κύριο λόγο στη θέση «3». Μπορεί να λειτουργήσει και στο «2», αλλά λόγω σωματοδομής και δυνατοτήτων μπορεί να παίξει και στο «4».

Το τονίζουμε αυτό, γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμένεται να τον χρησιμοποιήσει και εκεί στο ματς κόντρα στους Καταλανούς, από τη στιγμή που στο πόστο του πάουερ φόργουορντ υπάρχει μόνο ο Άλεκ Πίτερς, καθώς ο Λουκ Σίκμα είναι τραυματίας.

Ο Λιθουανός φόργουορντ είναι ένας παίκτης που μπορεί να σουτάρει καλά από την περιφέρεια, αλλά παράλληλα μπορεί να βάλει την μπάλα κάτω, να ντριμπλάρει και να φτάσει στο μπάσιμο. Έχει σουτ και μετά από ντρίμπλα, είναι εξαιρετικός στο να κινείται μακριά από την μπάλα, ενώ είναι ικανότατος και στο κομμάτι της πάσας.

Γενικότερα, πρόκειται για έναν προικισμένο μπασκετμπολίστα, με σύγχρονο αγωνιστικό προφίλ, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις σε τρεις θέσεις μέσα στο παρκέ και το γεγονός αυτό λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα. Απόψε είναι η ώρα της «βάφτισής» του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.