Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός με προσέγγισε στη Μαδρίτη - Ομάδα που θέλει να μεγαλώνει η Μπάγερν»

Δηλώσεις από το ξενοδοχείο την παραμονή της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (12/10, 21:15) παραχώρησε ο Πάμπλο Λάσο.

Λάσο: «Ο Παναθηναϊκός με προσέγγισε στη Μαδρίτη - Ομάδα που θέλει να μεγαλώνει η Μπάγερν»

Τις επαφές που είχε με τον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι επιβεβαίωσε με δηλώσεις του ο Πάμπλο Λάσο την παραμονή της αναμέτρησης για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague ανάμεσα στους «πράσινους» και τη νέα ομάδα του Ισπανού τεχνικού, Μπάγερν Μονάχου (12/10, 21:15).

Ο επί σειρά ετών τεχνικός της Ρεάλ, που έκανε ένα διάλειμμα πέρσι από τους πάγκους, ανέφερε πως ήταν τιμή του το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, ενώ αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που κάνουν οι «πράσινοι» οι οποίοι έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα για να επιστρέψουν στην κορυφή.

Μίλησε και για το πρόσφατο ελληνικό ντέρμπι, όπως και για την απουσία αύριο του Κώστα Σλούκα, ενώ για την ομάδα του δήλωσε ότι έχει σκοπό να... μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τις επαφές με Παναθηναϊκό: «Με συνάντησαν από τον Παναθηναϊκό στη Μαδρίτη. Όμως το να μιλήσω για το τι θα γίνονταν, δεν θα κάνει τη διαφορά. Είναι τιμή όμως για εμένα να με θέλει μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Όμως δεν θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω από σεβασμό στην ομάδα και στον προπονητή»

Για τον Σλούκα: «Είναι εξαιρετικός παίκτης που κάνει τη διαφορά, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει καλούς παίκτες στο ρόστερ του όπως οι Βιλντόζα, Γκάι. Ξεχνάμε τις απουσίες τους και πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουν καλή ομάδα, με εξαιρετικό rotation και καλούς σουτέρ. Όταν λείπει ο Σλούκας ναι μεν είναι απουσία αλλά πρέπει να δείχνουμε σεβασμό σε όλους τους παίκτες».

Για το ντέρμπι των «αιωνίων» στην πρεμιέρα της Euroleague: «Ήταν το πρώτο ματς της σεζόν. Δεν είναι θέμα ενός αγώνα. Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, αλλά ο Ολυμπιακός έπαιξε δυνατά έως το τέλος. Για πρώτο ματς της σεζόν ήταν ένα ματς που είχε ένταση. Υπάρχουν πολλά καλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Παναθηναϊκός κάνει μια προσπάθεια και έχει μια δυνατή ομάδα. Παίξαμε ξανά εδώ στο τουρνουά και πρόκειται για ένα από τα πιο δυνατά εκτός έδρας ματς της χρονιάς».

Για το αν του έλειψε το μπάσκετ: «Αν είσαι στο μπάσκετ από τα 16 σου είναι υπέροχο να κάνεις ένα διάλλειμα. Όταν προπονείς δεν προλαβαίνεις να δεις παίκτες και ομάδες. Μου έλειψε ο ανταγωνισμός και είμαι χαρούμενος που επέστρεψα. Αγαπώ το άθλημα και αγαπώ ότι είμαι και πάλι εδώ» ενώ σε ερώτηση για το αν επέστρεψε σοφότερος ή διαφορετικός, ανέφερε: «Προσπαθείς να δεις τα πράγματα από μια διαφορετική όψη, αλλά ο Πάμπλο είναι εδώ. Ίσως να φαίνονται οι αλλαγές εξωτερικά αλλά μέσα μου είμαι ο ίδιος. Αυτός ο χρόνος με βοήθησε να δω τα πράγματα διαφορετικά αλλά δεν ξέρω αν είμαι όντως διαφορετικός».

Για το τι του αρέσει στην Μπάγερν: «Πολλά πράγματα. Είμαστε ομάδα που θέλει να μεγαλώνει. Αντιμετωπίζουμε τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Αν ρωτήσεις ένα παιδί στη Χιλή να σου πει τις μεγάλες ομάδες θα απαντήσει Ρεάλ, Λίβερπουλ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπάγερν. Αυτό θέλουμε να κάνουμε στο μπάσκετ. Να μεγαλώσουμε την ομάδα και να πετύχουμε τους στόχους μας».