Βάλτερς για Ζάγκαρς: «Δεν έχει καμιά ελπίδα με τον Ιτούδη»

Για τη μεταγραφή του Άρτουρς Ζάγκαρς και το Δημήτρη Ιτούδη μίλησε ο θρύλος του σοβιετικού και λετονικού μπάσκετ, Βάλντις Βάλτερς.

Βάλτερς για Ζάγκαρς: «Δεν έχει καμιά ελπίδα με τον Ιτούδη»

Δεν είναι και πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή του Άρτουρς Ζάγκαρς να αγωνιστεί στη Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη ο Βάλντις Βάλτερς.

Ο θρύλος του λετονικού και σοβιετικού μπάσκετ τόνισε πως ο νεαρός πλέι-μέικερ, που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στο Mundobasket 2023 της FIBA, δε θα πάρει τις κατάλληλες ευκαιρίες με τον Έλληνα προπονητή για τον οποίο υποστήριξε ότι δε συμπαθεί τους νέους παίκτες.

Επιπλέον τις αντιρρήσεις του εξέφρασε και για τον δανεισμό του στη Γούλβς όπου είναι ο προπονητής ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ο Άρτουρς έπρεπε να καταλάβει ότι οι προπονητές Ευρωλίγκας είναι… λύκοι που μπορούν να “φάνε” έναν παίκτη για το παραμικρό. Κανείς δεν συγχωρεί τα λάθη. Θα έπρεπε να βρει μία ομάδα με έναν καλό προπονητή, για να μάθει να παίζει και άμυνα. Αυτή τη μεταγραφή (σ.σ. στη Φενέρμπαχτσε) είναι περισσότερο… εμπορική, όπως τη βλέπω εγώ.

Δεν έχει καμία ελπίδα να παίξει με τον Ιτούδη, ο οποίος δεν θέλει και πολύ τους νέους παίκτες. Ο Ζάγκαρς δεν έχει να κάνει κάτι εκεί. Οι μάνατζερ τον πήγαν σε έναν προπονητή που δεν ταιριάζει (σ.σ. στον Ιτούδη) και μετά σε έναν άλλον (σ.σ. Κεμζούρα) που δεν θα πω κάτι για εκείνον. Αυτή την στιγμή, ο Άρτουρς αντιμετωπίζεται ως ο παίκτης της δεύτερης καλύτερης πεντάδας του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εάν ήταν δυνατός σωματικά, τότε θα έπαιζε καλύτερη άμυνα»