Ο Μιλουτίνοβ έχει αποδεχτεί την πρόκληση να γίνει ο κορυφαίος σέντερ στην Ευρώπη

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ της διοργάνωσης, βρίσκεται στην 5η θέση στο σύστημα αξιολόγησης και δείχνει να έχει αποδεχτεί την πρόκληση του να γίνει φέτος ο κορυφαίος σέντερ της Ευρώπης. 

Ο Μιλουτίνοβ έχει αποδεχτεί την πρόκληση να γίνει ο κορυφαίος σέντερ στην Ευρώπη

Το έχουμε τονίσει από το περασμένο καλοκαίρι πως η φετινή χρονιά αποτελεί σεζόν πρόκληση για τον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Στο τέταρτο έτος που βρίσκεται στον Ολυμπιακό έχει να αποδείξει τόσο πως αποτελεί τον κορυφαίο σέντερ στην Ευρώπη, όσο και πως έχει θέση στο ΝΒΑ. Από το ξεκίνημα της σεζόν πραγματοποιεί καταπληκτικές εμφανίσεις, βρίσκεται σε εξαιρετική (για την περίοδο) φόρμα και δείχνει στην πράξη πως έχει αποδεχτεί την πρόκληση.

Κόντρα στην Μπασκόνια στη Βιτόρια, υπό το βλέμμα και του σκάουτερ των Σαν Αντόνιο Σπερς, Κλαούντια Κρίπα, ο 24χρονος σέντερ πραγματοποίησε την κορυφαία του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στην EuroLeague. Σημείωσε ρεκόρ στην βαθμολογία στο σύστημα αξιολόγησης, με την στατιστική να γράφει "33", ενώ πέτυχε και δεύτερο με τους 23 πόντους που πέτυχε.

Ο Σέρβος παρέδωσε... μαθήματα στο πως πρέπει να λειτουργεί ένας σύγχρονος "7footer" ψηλός, σε μία εποχή που έχουν κυριαρχήσει οι αθλητικοί undesized σέντερ. Ο Ντέιβιντ Μπλατ θέλει φέτος να αξιοποιήσει ακόμη περισσότερο τα ταλέντα του Νίκολα Μιλουτίνοβ, με τον αθλητή παράλληλα να έχει εξελίξει το παιχνίδι του. Παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, έχει καλύτερα τελειώματα μέσα στην ρακέτα, έχει αποκτήσει αξιοζήλευτη επαφή με το καλάθι (9/13 δίποντα στη Βιτόρια) και ξέρει να παίρνει πλέον τις κατάλληλες θέσεις μέσα στην ρακέτα ώστε να δέχεται τις πάσες των συμπαικτών του. Αξιοποιεί το ύψος και τα μακριά του χέρια στην άμυνα και έχει γίνει κυρίαρχος και στον τομέα των ριμπάουντ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις δύο πρώτες αγωνιστές στην EuroLeague, όχι μόνο είναι ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, αλλά βρίσκεται και στους κορυφαίους της διοργάνωσης. Eίναι ο πρώτος ριμπάουντερ στον θεσμό, έχοντας 10 μέσο όρο, ενώ είναι και πέμπτος στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague, έχοντας βαθμό "24.5".