Ολυμπιακός: Έτσι θα καλύψει το κενό του Φαλ στο ΟΑΚΑ

Ο Μουσταφά Φαλ τέθηκε οριστικά νοκ άουτ από την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος σέντερ ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα και δεν προπονήθηκε μαζί με την ομάδα, καθώς έχει ενοχλήσεις στο γόνατο.

Ολυμπιακός: Έτσι θα καλύψει το κενό του Φαλ στο ΟΑΚΑ

Το προπονητικό τιμ αποφάσισε να τον ξεκουράσει και να μη ρισκάρει, καθώς ακολουθεί δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα. Μετά τους «πράσινους» ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα, ακολούθως θα παίξει στο Μιλάνο και μετά υποδέχεται Παρτιζάν και Εφές. Κρίθηκε σωστό να είναι 100% υγιής ενόψει της συνέχειας. Είναι απώλεια για τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή η ομάδα έχει μάθει να κερδίζει και με απουσίες. Ας μην ξεχνάμε πως στον τελικό του Σούπερ Καπ είχε απουσιάσει ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, καθώς η γυναίκα του είχε μόλις γεννήσει.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, βέβαια, έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν στο ρόστερ τους δύο σέντερ-γίγαντες. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση και θα αναλάβει τον ρόλο του βασικού σέντερ στο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Στον τελικό του Σούπερ Καπ, άλλωστε, ήταν καταπληκτικός. Ειδικά στο πρώτο μέρος κέρδισε όλες τις μάχες απέναντι στους Ματίας Λεσόρ και Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι, κάνοντας επίδειξη δύναμης. Διανύει την πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Έχει εξαιρετικά τελειώματα κοντά στο καλάθι, λειτουργικός στο πικ εν ρολ, μοιράζει καλά την μπάλα, είναι τρομερός στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη και παίρνει άψογες θέσεις μέσα στη ρακέτα. Θα γίνει σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα για τον Ολυμπιακό.

Βέβαια, ο Σέρβος σέντερ δεν γίνεται να παίξει και για 40 λεπτά. Πώς, λοιπόν, θα καλύψει ο Ολυμπιακός το κενό του Μουσταφά Φαλ; Σαν αλλαγή του Νίκολα Μιλουτίνοβ στο ΟΑΚΑ θα αγωνιστεί ο νεοαποκτηθείς Λουκ Σίκμα. Ο ξανθομάλλης Αμερικανός πάουερ φόργουορντ θα λειτουργήσει σαν σέντερ στο συγκεκριμένο ματς, θέση στην οποία έχει παίξει και σε περασμένα φιλικά ματς των «ερυθρολεύκων», σε χαμηλά και ευέλικτα σχήματα, τα οποία και θα χρησιμοποιήσει φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Στο «4» θα παίξει ο Άλεκ Πίτερς, ενώ στη συγκεκριμένη θέση θα χρησιμοποιηθεί και ο Κώστας Παπανικολάου.