Ελάιτζα Μπράιαντ: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει όπως η Εφές»

Δηλώσεις ενόψει της ερχόμενης σεζόν παραχώρησε στο Basketnews ο Ελάιτζα Μπράιαντ.

Ελάιτζα Μπράιαντ: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να παίξει όπως η Εφές»

Για τη μετά Αταμάν και Μίτσιτς εποχή στην Εφές μίλησε ο Ελάιτζα Μπράιαντ σε δηλώσεις του στο Basketnews.com.

Ο πρώην άσος των Μπακς μίλησε επίσης και για τον Παναθηναϊκό λέγοντας πως μπορεί να παίξει το μπάσκετ που έπαιζε η Εφές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την προσαρμογή στη μετά-Αταμάν και Μίτσιτς εποχή: «Η απώλεια ενός παίκτη όπως ο Μίτσιτς, στον οποίο βασιστήκαμε πολύ, απαιτεί σίγουρα μια προσαρμογή. Αλλά καταφέραμε να εφαρμόσουμε νέα συστήματα, επιθέσεις και αμυντικές στρατηγικές. Ο νέος μας προπονητής θα χρειαστεί χρόνο για να καταλάβει το πώς και τι. Αλλά έτσι είναι η ζωή. Θέλει να είμαστε ψυχικά συγκεντρωμένοι και να φέρνουμε τον καλύτερό μας εαυτό κάθε μέρα. Πρέπει να βάζουμε σουτ αλλά και να επικοινωνούμε στο γήπεδο».

Για την ελευθερία που προσφέρει ο Τσαν σε σχέση με τον Αταμάν: «Ο κόουτς Αταμάν δίνει στους παίκτες του μεγάλη ελευθερία, αυτό είναι το στυλ του. Όμως η ελευθερία παρέχεται μέσα στο σύστημα της επίθεσης, κάτι που πιστεύω ότι είναι καλό για την ομάδα μας. Ο Ερντέμ Τσαν καταλαβαίνει επίσης ότι οι παίκτες παίζουν το παιχνίδι, όχι ο προπονητής. Έτσι, τους αφήνει να τρέξουν ορισμένα plays. Έχει μεγάλη εμπειρία ως βοηθός και προπονητής στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ. Άρα, ξέρει τι κάνει».

Για το αν ο Αταμάν μπορεί να είναι εξίσου επιτυχημένος στον Παναθηναϊκό: «Αν οι παίκτες του είναι επιτυχημένοι και παίξουν καλά, μπορούν να κάνουν μια καλή χρονιά».

Για τις ομοιότητες του Παναθηναϊκού με την Εφές του Αταμάν: «Τα ίδια plays, τα ίδια όλα. Είναι το ίδιο σύστημα με μεγάλη ελευθερία στους παίκτες του να παίρνουν τις αποφάσεις τους. Το κύριο πράγμα είναι να μπαίνουν τα σουτ».