Η κριτική των παικτών: Οδοστρωτήρας ο Μιλουτίνοβ, άριστος ο Τουπάν

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη (80-85) στη Βιτόρια απέναντι στη Μπασκόνια και έκανε το 2 στα 2 στην Euroleague. Κορυφαίος του αγώνα ο Μιλουτίνοβ, ενώ οι Τουπάν και Παπανικολάου έδωσαν την ενέργεια που χρειαζόταν η ομάδα για να φύγει με το διπλό από την Ισπανία. 

Η κριτική των παικτών: Οδοστρωτήρας ο Μιλουτίνοβ, άριστος ο Τουπάν

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, μετά τη νίκη τους στη Μόσχα επί της Χίμκι έφυγαν με τους δύο βαθμούς και από τη Βιτόρια, έχοντας ήδη κάνει δύο διπλά σε δύο έδρες που δεν θα περάσουν όλες οι «μεγάλες» ομάδες.

Η νίκη ήρθε ομαδικά, αφού οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σωστή άμυνα και κατάφεραν να «εκνευρίσουν» τους γηπεδούχους, όμως για να συμβεί αυτό χρειάστηκε η τεράστια συμβολή του Μιλουτίνοφ που σημείωσε 23 πόντους και ήταν ο άνθρωπος που όποτε η ομάδα κολλούσε στην επίθεση, έδινε τη λύση.

Από κοντά σε απόδοση και ο Τουπάν που ήταν σχεδόν τέλειος στα στατιστικά του στην επίθεση, ενώ μαζί με τον Παπανικολάου έδωσαν ενέργεια στον τομέα της άμυνας και παρέσυραν τους συμπαίκτες τους με το παιχνίδι τους.

Η κριτική των παικτών:

Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος
Ο Αμερικάνος έκανε δύο γρήγορα φάουλ στην πρώτη περίοδο και έκατσε γρήγορα στον πάγκο, γεγονός που αρχικά φάνηκε να τον επηρέασε. Στην τρίτη περίοδο ανέβηκε σταδιακά και στο τέλος που η μπάλα «έκαιγε» πήρε καλό βαθμό.

Αξέλ Τουπάν
Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού στο γήπεδο μετά τον Μιλουτίνοφ. Ο Γάλλος ήταν εξαιρετικός τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα και ανταποκρίθηκε τέλεια στον ρόλο που του έδωσε ο Μπλατ, αφού ο κόουτς του Ολυμπιακού τον χρησιμοποίησε στο «2». Έβαλε τέσσερα τρίποντα και εκτέλεσε κατά γράμμα όσα του ζήτησε ο προπονητής του.

Βασίλης Σπανούλης
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν μεστός στο παιχνίδι του και έδινε σιγουριά όσο βρισκόταν στο παρκέ. Δεν σημείωσε πολλούς πόντους, όμως η παρουσία του ήταν αρκετή ώστε να τραβάει την προσοχή των αντιπάλων και να δημιουργεί ρήγματα για τους συμπαίκτες του. Έκανε ένα λάθος που επέτρεψε στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στους τρεις πόντους 1.24'' πριν το τέλος του αγώνα, που κάπως χάλασε την καλή του εικόνα στο ματς.

Γιάνις Τίμα
Αγωνίστηκε κόντρα στην πρώην του ομάδα και φάνηκε λίγο «παγωμένος». Ο Μπλατ δεν τον χρησιμοποίησε πολύ και όσο ήταν στο παρκέ δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ξεχώρισε για τις επιδόσεις του.

Γιάνις Στρέλνιεκς
Πήρε τη θέση του Σπανούλη στην πρώτη περίοδο και βοήθησε τον Ολυμπιακό να ελέγξει το σκορ. Έδωσε ηρεμία στο παιχνίδι και είχε καλές επιλογές, ενώ έβγαλε τρομερή αυτοπεποίθηση και γενικά ήταν από τους παίκτες που έπαιξαν καλά.

Σάσα Βεζένκοφ
Έπαιξε λίγο και αμυντικά τα πήγε καλά, στην επίθεση δεν πήρε πολλές προσπάθειες. Έβαλε δύο κρίσιμα καλάθια στην τέταρτη περίοδο, όταν ο Ολυμπιακός δεν έβρισκε πόντους και η Μπασκόνια απειλούσε να επιστρέψει για τα καλά στον αγώνα.

Γιώργος Πρίντεζης
Ο Πρίντεζης έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού στην άμυνα αντιμετώπισε τον... ασταμάτητο Σενγκέλια, γεγονός που τον κούραζε με αποτέλεσμα να μην έχει ενέργεια στο επιθετικό σκέλος.

Νίκολα Μιλουτίνοφ
Όταν ο Ολυμπιακός κόλλησε επιθετικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν ο άνθρωπος που με επτά σερί πόντους έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης. Ήταν ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού στο παιχνίδι και σημείωσε νέο ρεκόρ πόντων (23) και γενικά ο Νίκολα ήταν ο κυριότερος λόγος που οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με το διπλό από τη Βιτόρια.

Κώστας Παπανικολάου
Μπήκε φουριόζος από τον πάγκο και ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού έβγαλε πολλή ενέργεια στο παρκέ. Τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου έγινε ο άνθρωπος που με δύο διαδοχικά τρίποντα βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει διαφορά πέντε πόντων. Γενικά ο Κώστας ήταν από τους διακριθέντες του αγώνα και έκανε καλό παιχνίδι.

Βαγγέλης Μάντζαρης
Ηρέμησε τον αγώνα όποτε χρειάστηκε, όμως πέρα από το ότι μοίραζε σωστά την μπάλα, δεν βοήθησε στο επιθετικό κομμάτι. Αμυντικά δεν τα πήγε άσχημα, όμως δεν ήταν και ο παίκτης που ξεχώρισε.

Γιώργος Μπόγρης
Αγωνίστηκε στο δεύτερο μισό του πρώτου δεκαλέπτου και αμυντικά ήταν καλός, όμως στην επίθεση δεν μπόρεσε να απειλήσει. Οι συμπαίκτες του δεν τον έψαξαν πολύ, οπότε δεν έχει ευθύνη ο ίδιος για αυτό.

Ζακ Λεντέι
Είχε την ατυχία να είναι ένας από τους παίκτες που στην άμυνα έπρεπε να περιορίσει τον Σενγκέλια, γι' αυτό και δεν «φάνηκε» επιθετικά. Δεν πήρε πολύ χρόνο συμμετοχής.