Μιχαΐλοβιτς: «Οι Έλληνες παίρνουν 7-9 εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά, εμείς ούτε σεντ»

Ο πρόεδρος της Παρτιζάν Οστόγια Μιχαΐλοβιτς μίλησε για τα έσοδα της ομάδας του, την προσπάθεια στην EuroLeague και την αγάπη των φιλάθλων

Μιχαΐλοβιτς: «Οι Έλληνες παίρνουν 7-9 εκατομμύρια από τα τηλεοπτικά, εμείς ούτε σεντ»

Η Παρτιζάν διέθεσε 16.124 εισιτήρια διαρκείας ενόψει της σεζόν 2023/24, επίδοση που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία της EuroLeague.

Σε κάθε περίπτωση, το μπάτζετ των Σέρβων στηρίζεται εν πολλοίς στο ticketing, ήτοι στα εισιτήρια που διαθέτουν οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου που βρέθηκαν πέρσι μια νίκη μακριά από την πρόκριση στο Final Four της EuroLeague, κλείνοντας τη σεζόν ως πρωταθλητές στην Αδριατική Λίγκα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς αναφέρθηκε στο κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Οι ελληνικές ομάδες εισπράττουν επτά, οκτώ και μερικές φορές εννιά εκατομμύρια ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Η Παρτιζάν δεν παίρνει ούτε... σεντ!

Ούτε από την Αδριατική Λίγκα, ούτε από τη EuroLeague. Πρέπει να παλέψουμε για μια μόνιμη θέση στη EuroLeague. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, για παράδειγμα το 2025, θα είμαστε σε θέση να λάβουμε χρήματα από τα τηλεοπτικά».

Κατέληξε λέγοντας: «Η αξία της Παρτιζάν στην Αδριατική Λίγκα και τη EuroLeague είναι μεγάλη, ήμασταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση και δεν πήραμε ούτε ένα σεντ του ευρώ σε αντάλλαγμα»!