Τεόντοσιτς: «Θέλω να πετύχω κάτι μεγάλο με τον Ερυθρό Αστέρα»

Ο Μίλος Τεόντοσιτς μίλησε για την επιστροφή του στον Ερυθρό Αστέρα και τους στόχους του με το σύλλογο, ενώ αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα καριέρα του.

Τεόντοσιτς: «Θέλω να πετύχω κάτι μεγάλο με τον Ερυθρό Αστέρα»

Στην απόφασή του να επιστρέψει στον Ερυθρό Αστέρα αλλά τους στόχους του στους «ερυθρόλευκους» αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Μίλος Τεόντοσιτς. Επιπρόσθετα, μίλησε για την κριτική που δέχεται, αλλά την καριέρα του ως τώρα στο άθλημα.

«Ίσως δεν έχω ακόμα τη σωστή εικόνα για την ομάδα, γιατί δεν έχουμε δώσει κάποιο επίσημο παιχνίδι. Θα έχω καλύτερη άποψη μετά τα πρώτα παιχνίδια. Χρόνο με τον χρόνο γίνονταν συζητήσεις με τον Ερυθρό Αστέρα. Η συμφωνία που κάναμε με τον πρόεδρο του συλλόγου ήταν ότι θα ερχόμουν φέτος. Σε δύο λεπτά συμφωνήσαμε. Είμαι χαρούμενος, ξέρω ότι έχουμε πολλή δουλειά, νευρικότητα και ό,τι πάει μαζί της, όμως πρέπει να επικεντρωθούμε σε εμάς και στο παιχνίδι μας και μετά θα έρθει το αποτέλεσμα.

Είμαστε μια έμπειρη ομάδα με έμπειρο προπονητή. Είναι ο πιο δυνατός Ερυθρός Αστέρας. Δεν ξέρω αν είμαι το πιο μεγάλο όνομα στην ιστορία του κλαμπ (σσ. όπως είπε ο Νέντοιτς) και δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση. Απλώς θα επαναλάβω: είναι στο χέρι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να συγκεντρωθούμε και με τη βοήθεια των φιλάθλων, του κόσμου που θα μας στηρίξει, να ανοίξουμε τη σεζόν όσο το δυνατόν καλύτερα και να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Δεν θα ήθελα να πετάω στα σύννεφα και να κάνω προβλέψεις. Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να χτίζουμε την ατμόσφαιρα και να παίζουμε σε αυτήν μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο. Σίγουρα θα είναι πολύ συναισθηματικό για μένα το πρώτο παιχνίδι της EuroLeague με τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι κάτι που ήθελα εδώ και καιρό. Οι φίλαθλοι θα έρθουν να στηρίξουν αυτή την ομάδα, που έχει την προδιάθεση να κάνει πολλά. Πρέπει επίσης να κάνουν υπομονή, αυτή είναι μια νέα ομάδα και θα χρειαστούμε χρόνο για να τη συνηθίσουμε.

Θέλω να κάνω κάτι όμορφο και μεγάλο με τον Ερυθρό Αστέρα. Το να κερδίζεις τρόπαια στο εξωτερικό είναι υπέροχο, αλλά το να κερδίζεις τρόπαια με έναν σύλλογο από τη Σερβία, τον οποίο υποστηρίζεις, είναι κάτι ξεχωριστό - θέλω να το νιώσω και να το ζήσω αυτό. Πραγματικά δεν δίνω σημασία και δεν έχω δώσει ποτέ στα σχόλια (σ.σ. όσων λένε ότι δεν αφοσιώθηκα αρκετά στο μπάσκετ γιατί προτιμούσα την καλοπέραση), οπότε δεν με ενοχλεί. Ίσως το έκανα σε κάποιες στιγμές όταν ήμουν 21, 22 χρονών, αλλά ήμουν αφοσιωμένος στο μπάσκετ στο μέγιστο βαθμό.

Όταν ήμουν στη Μόσχα, μια φορά ήρθε ο Κιριλένκο και είπε: «Έλα, παίξε λίγο πιο δυνατή άμυνα». Και τον ρωτάω: «Κιριλένκο, πόσα μπλοκ είχες;» Λέει: «Επτά». Του απαντώ: «Θα είχες μηδέν αν έπαιζα άμυνα». Υπήρχαν τομείς του παιχνιδιού που έπρεπε να φτιάξω, να δουλέψω, αλλά και πάλι έτσι είναι.

Μετά την ηλικία των 23 ή 24 ετών, σταμάτησα να αποδεικνύω τον εαυτό μου στους άλλους, απλά απέδειξα ποιος είμαι. Ο λόγος που πήγα στην Αμερική ήταν για να δω αν μπορώ, για πόσο καιρό και πόσο θα μπορούσα να παίξω με τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Χαίρομαι που ήμουν εκεί και από αυτή την άποψη λυπάμαι που δεν πήγα νωρίτερα, γιατί η παραμονή μου στην Αμερική θα ήταν πολύ διαφορετική. Δεν μετανιώνω όμως. Χαίρομαι που τους είδα όλους εκεί. Ήταν μια ωραία εμπειρία, που άλλαξε εμένα και την άποψή μου για το μπάσκετ προς το καλύτερο.

Όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό ονειρευόμαστε να σηκώσουμε το τρόπαιο της EuroLeague, να γίνουμε πρωταθλητές κόσμου ή Ευρώπης ή να γίνουμε πρωταθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν, ούτε η φαντασία μου θα μπορούσε να συλλάβει ότι θα έκανα μια τόσο αξιοπρεπή καριέρα, ότι μεταξύ άλλων θα πάω στην Αμερική. Πραγματικά. Ίσως είμαι σεμνός», επεσήμανε σχετικά.