Γιαννακόπουλος: «Ένα τουρνουά στο υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague» (vid)

Για την ανταπόκριση των ομάδων στο τουρνουά αφιερωμένο στην μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου μίλησε ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Γιαννακόπουλος: «Ένα τουρνουά στο υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague» (vid)

Για την ανταπόκριση των ομάδων και το υψηλό επίπεδο του τουρνουά αφιερωμένο στην μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου μίλησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού ευχαρίστησε τις ομάδες για τη συμμετοχή λέγοντας πως ο πατέρας του θα ήταν περήφανος, ενώ αναφέρθηκε στην εφετινή προσπάθεια που γίνει στην «πράσινη» ΚΑΕ και το νέο ρόστερ της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το τουρνουά: «Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες και τις διοικήσεις τους, τον κάθε προπονητή ξεχωριστά, που αμέσως απάντησαν θετικά στην πρόσκληση μας. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να κάνουμε ένα τουρνουά στο ψηλότερο επίπεδο της Euroleague και πιστεύω πως ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα χαίρεται με την ανταπόκριση των ομάδων.

Εκτός από ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού και γιος του Παύλου Γιαννακόπουλου είμαι και φίλαθλος και να είμαι εδώ ανάμεσα σε τόσους σπουδαίους προπονητές και παίκτες προκαλεί και δέος. Τι να πω για την Εφές που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τόσους τίτλους.

Για τον Αταμάν τι να πω κάθε χρόνο ερχόταν εδώ με την μπλε φανέλα και έλεγα θα τον κάνω να βάλει τα πράσινα και τα κατάφερα. Τον ευχαριστώ. Για τον Ζέλικο τι να πω. Καταλαβαίνω πως η οικογένεια είναι πάνω απ' όλα. Τον ευχαριστώ που αποδέχτηκε την πρόταση μας. Θέλω να ευχηθώ στην εγγονή του μια ζωή γεμάτη από ευτυχία. Στο μπάσκετ είμαστε αντίπαλοι για 40 λεπτά και μετά θα πρέπει να γελάμε. Υγεία, αγάπη, αθλητικά πλαίσια και στο τέλος ο καλύτερος να κερδίσει».

Πόσο σημαντικό είναι πριν ξεκινήσει η σεζόν να λένε ναι σε ένα τέτοιο τουρνουά και να έρχονται εδώ για την πρόβα τζενεράλε: «Νομίζω πως υπάρχουν δύο απαντήσεις σε αυτό που ρωτήσατε. Μια, εκτός γηπέδου βλέπουμε πως οι άνθρωποι που έχουν επενδύσει χρήματα, χρόνο και αγάπη αφήνουν μια παρακαταθήκη και τους θυμούνται όλοι. Εντός γηπέδου πιστεύω πως είναι μια ευκαιρία λίγες μέρες πριν τις επίσημες διοργανώσεις να δουν σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες τους».

Για την περσινή πορεία, τι μπορεί να κάνει φέτος η ομάδα και αν είναι ενθουσιασμένος: «Και πέρσι πιστεύαμε ότι ήταν καλά τα υλικά, το ίδιο μπορούμε να πούμε και σήμερα, το ίδιο θα μπορούσα να πω και την επόμενη σεζόν. Ελπίζω ότι θα πάμε καλά».