Λο: «Δεν δίστασα όταν μου τηλεφώνησε ο κόουτς Μεσίνα»

Ο νεοαποκτηθείς γκαρντ της Αρμάνι Μιλάνο, Μάοντο Λο, υπογράμμισε στις δηλώσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του από την ιταλική ομάδα ότι θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω.

Λο: «Δεν δίστασα όταν μου τηλεφώνησε ο κόουτς Μεσίνα»

Ο Μάοντο Λο ανέφερε ότι: «Είναι αλήθεια, είναι η πρώτη φορά που φεύγω από τη Γερμανία ως επαγγελματίας, αλλά έπαιξα σε τρεις από τους πιο σημαντικούς συλλόγους, την Μπάμπεργκ, την Μπάγερν, την Άλμπα Βερολίνου, με την οποία έπαιξα για χρόνια σε επίπεδο EuroLeague.

Πιστεύω ότι η εξέλιξή μου ήταν καλή και αναπτύχθηκε με συνέπεια. Αλλά ήθελα να ανέβω ένα επίπεδο παραπάνω. Είμαι φιλόδοξος και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για ένα βήμα μπροστά. Η Αρμάνι είχε ρωτήσει και στο παρελθόν για εμένα. Ήξερα ότι το ενδιαφέρον είναι πραγματικό, οπότε όταν μου τηλεφώνησε ο κόουτς Μεσίνα, δεν δίστασα.

Μίλησα με τον Νικολό Μέλι, με τον οποίο έπαιξα στην Μπάμπεργκ, και με τον Φόγκτμαν, τον οποίο γνωρίζω από την κοινή μας εμπειρία ετών με την εθνική ομάδα της Γερμανίας. Είναι σπουδαίοι άνθρωποι. Θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ στην ομάδα, στην πόλη. Θα είναι όμως σημαντικοί και στο γήπεδο. Το μπασκετικό τους IQ είναι τόσο υψηλό που το να παίζεις μαζί τους είναι εύκολο. Για μένα, ως ποίντ γκαρντ, είναι ακόμη περισσότερο.

Κάθε εμπειρία για έναν παίκτη είναι σημαντική. Μια εμπειρία σαν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου βοηθάει στο να αντιληφθείς τις δυνατοτητές σου και στην αυτοπεποίθηση. Το να παίζω με τον Φόγκτμαν είναι σημαντικό, γιατί καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον υπέροχα και αυτό αντιπροσωπεύει μια καλή βάση για την ομάδα. Το γερμανικό μπάσκετ εκμεταλλεύεται μια γενιά μεγάλων ταλέντων, που έχουν αποφασίσει να θυσιάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να παίξουν πολλά χρόνια στην εθνική ομάδα. Είναι ένας συνδυασμός παραγόντων, συνέχειας, ταλέντου, η καλή γνώση του ενός και του άλλου. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο».