«Πηγαίνετε στο γήπεδο να δείτε τον Σπανούλη» γράφουν οι Ισπανοί

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας πολύ καλός λόγος προκειμένου οι φίλαθλοι της Μπασκόνια να παρακολουθήσουν τον αυριανό (17/10) αγώνα της ομάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό.

«Πηγαίνετε στο γήπεδο να δείτε τον Σπανούλη» γράφουν οι Ισπανοί

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει σε δημοσίευμά του για την αναμέτρηση το site euskadideportes.com το οποίο φιλοξενεί ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα για την αναμέτρηση και την ιστορία των αγώνων Μπασκόνια - Ολυμπιακός.

Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους πρέπει να παρακολουθήσει κάποιος τον αγώνα, βρίσκεται και ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είναι ο εν ενεργεία παίκτης με τα πιο πολλά τρίποντα στη διοργάνωση.

Αναλυτικά, οι οκτώ λόγοι για τους οποίους πρέπει κάποιος να δει το Μπασκόνια - Ολυμπιακός:

Euroleague: Το Final Four της Euroleague θα διεξαχθεί φέτος στο «Μπουέσα Αρένα» της Βιτόρια, έδρα της Μπασκόνια!

Ένα από τα κλάσικο της Ευρώπης: Η αναμέτρηση Μπασκόνια - Ολυμπιακός αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα από τα κλασικά ευρωπαϊκά ντέρμπι, αφού οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 36 φορές στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού.

Το Στατιστικό: Η Μπασκόνια έχει κερδίσει το 66% των αγώνων που έχει δώσει κόντρα στον Ολυμπιακό στην έδρα της. Πέρυσι μάλιστα τον συνέτριψε με διαφορά 32 πόντων (86-54).

Το θέαμα: Η Μπασκόνια φέτος διατηρεί ένα από τα υψηλότερα ποσοστά της στα τρίποντα, αφού έχει 44%.

Το σκορ: Η Μπασκόνια προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση αφού κέρδισε για τη Λίγκα της Ισπανίας την Φουενλαμπράδα με διαφορά 50 πόντων, σκοράροντας μάλιστα 19 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από εκπληκτική εμφάνιση στην πρεμιέρα της Euroleague, όπου κέρδισε στη Μόσχα τη Χίμκι με 21 πόντους διαφορά.

Ο Σπανούλης: Ένας «μύθος» της Euroleague επισκέπτεται την έδρα της Μπασκόνια. Ο Έλληνας αρχηγός του Ολυμπιακού διατηρεί το ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα στη διοργάνωση από κάθε άλλο παίκτη που είναι εν ενεργεία (411)

Η έδρα: Αποτελεί εγγύηση, αφού την περασμένη σεζόν το Buesa Arena φιλοξενούσε κατά μέσο όρο 11.300 θεατές στους αγώνες της Μπασκόνια, όντας μια από τις έδρες με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου.