Euroleague: Επικίνδυνη αποστολή στο Μόναχο για Παναθηναϊκό

Η έναρξη της... διαβολοβδομάδας της Euroleague βρίσκει τον Παναθηναϊκό στο Μόναχο, όπου απόψε (21:30, Novasports 1) θα προσπαθήσει να «αρπάξει» από την πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν του Ντέγιαν Ράντονιτς, το πρώτο εφετινό ευρωπαϊκό «διπλό».

Euroleague: Επικίνδυνη αποστολή στο Μόναχο για Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» του Πασκουάλ στοχεύουν στο «δύο στα δύο» στην Euroleague, πριν ανοίξουν και πάλι τις πύλες του ΟΑΚΑ για να υποδεχθούν την «σταχτοπούτα» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, Γκραν Κανάρια (18/10).

Παράλληλα, το «τριφύλλι» θέλει την εφετινή χρονιά να αποδείξει ότι τα καταφέρνει εξίσου καλά και μακριά από την έδρα του και η αναμέτρηση απέναντι στην Μπάγερν αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για το έναυσμα ενός σερί εκτός των συνόρων...

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από... αγχωτική νίκη στην πρεμιέρα επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Γερμανοί από βαριά εντός έδρας ήττα από την Αναντολού Εφές και σίγουρα θέλουν να δείξουν απέναντι στο «τριφύλλι» ότι αξίζουν να βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης.

Στη δεύτερη «επίσκεψη» των «πράσινων» στο «Audi Dome» (σ.σ. η πρώτη ήταν το 2014, όταν είχαν ηττηθεί), οι πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να εστιάσουν στην «αναχαίτιση» του έμπειρου Πέτερι Κόπονεν, ο οποίος αποτελεί τη βασική επιθετική απειλή των Γερμανών, ενώ οι Γκιστ και Λάσμε θα πρέπει να ανταπεξέλθουν στα box out των Ντέβιν Μπούκερ, Ντανίλο Μπαρτέλ και Λεόν Ραντόσεβιτς.

Ωστόσο, αν ο Νικ Καλάθης βρει αντίστοιχο ρυθμό στη δημιουργία, όπως αυτή της πρεμιέρας, όταν μοίρασε 14 ασίστ, και ο Ματ Λοτζέσκι δώσει συνέχεια στις μεγάλες εμφανίσεις (στην πρεμιέρα είχε 20 πόντους), τότε η Μπάγερν θα έχει πρόβλημα...

Ο Τσάβι Πασκουάλ θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με μοναδική αλλαγή αυτή του Ίαν Βουγιούκα, ο οποίος δεν ακολούθησε την αποστολή στην Γερμανία για προσωπικούς λόγους και αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Παπαγιάννη, που δεν είχε δηλωθεί στη 12άδα στην πρεμιέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στεφάν Λάσμε έχει την ευκαιρία με ένα κόψιμο στην αυριανή αναμέτρηση να μείνει μόνος στην έκτη θέση της λίστας των κορυφαίων μπλοκέρ όλων των εποχών στην Euroleague, καθώς αυτή τη στιγμή ισοβαθμεί με τον Μίρζα Μπέγκιτς με 162.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα, Σάσο Πέτεκ και Μαρτσίν Κοβάλσκι.