Αμπρίνες: «Ο Γιασικεβίτσιους φώναζε περισσότερο»

Ο Ισπανός σούτινγκ γκαρντ της Μπαρτσελόνα Άλεξ Αμπρίνες μίλησε για τις αλλαγές που έχουν γίνει στους Καταλανούς, αλλά και τη σύγκριση μεταξύ Γκριμάου - Γιασικεβίτσιους

Αμπρίνες: «Ο Γιασικεβίτσιους φώναζε περισσότερο»

Σε νέα εποχή έχει μπει η Μπαρτσελόνα, καθώς μετά από μία τριετία με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στον πάγκο αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της μαζί του και να δώσει τα ηνία της ομάδας στον Ρότζερ Γκριμάου.

O Άλεξ Αμπρίνες, ένας από τους κορυφαίους παίκτες των «μπλαουγκράνα», σχολίασε τις διαφορές στην προσέγγιση του αθλήματος αλλά και στη συμπεριφορά μεταξύ των δύο αυτών προπονητών, μιλώντας με πολύ καλά λόγια για τον Καταλανό τεχνικό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε για τον Γκριμάου:

«Είναι ένας πολύ προσιτός άνθρωπος, που σου μιλάει και προσπαθεί να σου εξηγήσει πράγματα με σεβασμό και καλούς τρόπους. Βλέπω πολλή χημεία στην ομάδα, η οποία μας βοηθά όλους. Έχει εντελώς διαφορετικό προφίλ, βέβαια, από τον Γιασικεβίτσιους.

Η αλλαγή από πέρυσι σε φέτος είναι παράξενη. Το να πηγαίνεις από τον Σάρας, που είναι πιο εκφραστικός και φωνάζει περισσότερο, στον Ρότζερ είναι μια μετάβαση που προφανώς μου αρέσει. Δεν το περιμένεις και είναι δύσκολο να αντιδράσεις μετά από τρία χρόνια με τον Σάρας και ένα με τον Πέσιτς.

Οι έννοιες του παιχνιδιού αλλάζουν πολύ σε σύγκριση με την εποχή του Γιασικεβίτσιους. Θα υπάρξει περίοδος προσαρμογής, αλλά ελπίζω να μπορέσουμε στο μεταξύ να είμαστε ανταγωνιστικοί».