Ολυμπιακός: Πίτερς σε ρόλο πρωταγωνιστή

Ο Άλεκ Πίτερς έχει μιλήσει με τον Γιώργο Μπαρτζώκα και ξέρει πως φέτος θα έχει αναβαθμισμένο και πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός: Πίτερς σε ρόλο πρωταγωνιστή

Ο Άλεκ Πίτερς είναι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχουν περάσει από τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια. Και έδειξε εξαιρετικό επαγγελματισμό πέρσι. Ποτέ του δεν παραπονέθηκε ποτέ του δεν γκρίνιαξε, ούτε και δημιούργησε πρόβλημα για το γεγονός πως έπαιζε λίγο.

Βλέπετε, είχε μπροστά του τον τρομερό Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος έκανε εντυπωσιακά πράγματα, κατακτώντας στο τέλος της σεζόν και το βραβείο του MVP στην Ευρωλίγκα. Είχε τον κατά κάποιον τρόπο άχαρο ρόλο του παίκτη πίσω από τον Βούλγαρο, με αποτέλεσμα να παίζει ελάχιστα.

Στην Ευρωλίγκα μέτρησε 13,3 λεπτά μέσον όρο, έχοντας μόλις 4,6 πόντους, αλλά με 41,1% στο τρίποντο, δείγμα πως παραμένει ένας καλός σουτέρ από την περιφέρεια. Φέτος, όμως, ο ρόλος του στην ομάδα θα αναβαθμιστεί. Η έλευση του Λουκ Σίκμα, δεν θα τον περιορίσει και πάλι. Θα λέγαμε πως θα μοιραστούν τον χρόνο συμμετοχής στη θέση και το πιθανότερο είναι πως ο Πίτερς θα παίζει περισσότερο. Όχι μόνο είναι νεότερος, αλλά διαθέτει και μεγαλύτερο ταλέντο στην επίθεση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μιλήσει με τον παίκτη και τον έχει προετοιμάσει για τη σεζόν. Τον έχει ενημερώσει για την αγωνιστική αναβάθμιση που θα έχει και ο παίκτης έχει τεράστιο κίνητρο. Δεν είναι τυχαίος. Έχει παίξει σε Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κατακτώντας με την τελευταία την Ευρωλίγκα το 2019.

Και όταν πήγε στην Μπασκόνια, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, έκανε θραύση, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως είναι ένας από τους καλύτερους σουτέρ στην Ευρώπη και αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίος πάουερ φόργουορντ με έφεση στο σουτ πίσω από τα 6,75 μέτρα. Τη σεζόν 2020-21 μέτρησε 11,5 πόντους, με 56,2 στα δίποντα και 44,7% στα τρίποντα (63/141 τρίποντα), σε 23,2 λεπτά συμμετοχής. Σε όλα αυτά προσθέστε 3,9 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ.

Αυτό που λένε και πιστεύουν στο μεγάλο λιμάνι, είναι πως αν δοθεί χρόνος και ένας πιο ενεργός ρόλος στον Άλεκ Πίτερς, θα πρόκειται για έναν διαφορετικό παίκτη από αυτόν που είδαμε πέρσι. Έναν πάουερ φόργουορντ που θα κλέψει την παράσταση με το «δολοφονικό» του ένστικτο.