Oλυμπιακός: Ξεκαθαρίζει μέσα στη βδομάδα

Ο Ολυμπιακός θέλει τον Κέντρικ Ναν, έχει εναλλακτική λύση τον Τέρενς Ντέιβις και θέλει να τελειώσει το θέμα στις επόμενες μέρες.

Oλυμπιακός: Ξεκαθαρίζει μέσα στη βδομάδα

Ο Ολυμπιακός μέσα στην εβδομάδα θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον γκαρντ που θα έχει έφεση στο σουτ και στο σκορ. Ο Σεπτέμβρης μπήκε, οι Πειραιώτες δεν έχουν λάβει απαντήσεις από τους παίκτες που τους ενδιαφέρουν και πλέον θα πιέσουν καταστάσεις. Ο Κέντρικ Ναν παραμένει ο πρώτος μεταγραφικός στόχος των νταμπλούχων Ελλάδας. Ο παίκτης έχει κουβεντιάσει με τους Πειραιώτες, τους έχει ξεκαθαρίσει πως τον ενδιαφέρει η προοπτική να αγωνιστεί στην Ευρωλίγκα με τους Πειραιώτες, αλλά θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Υπάρχουν ακόμη θέσεις. Για παράδειγμα, ένας παίκτης που απασχόλησε τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό, ο Σβι Μιχάιλιουκ, είχε στο... περίμενε ομάδες τις Ευρωλίγκας και πριν λίγες ώρες ο παίκτης βρήκε συμβόλαιο στους Μπόστον Σέλτικς. Μάλιστα, υπέγραψε μονοετές, δίχως ιδιαίτερα υψηλές απολαβές, δείγμα της επιθυμίας του παίκτη να παραμείνει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Μία ανάλογη συμφωνία είναι λογικό να ψάχνει και ο Κέντρικ Ναν, αλλά οι πιθανότητες να βρει σύλλογο στο ΝΒΑ όλο και μειώνονται. Οι ερυθρόλευκοι είχαν αφήσει κάπως... λάσκα τον παίκτη, μη θέλοντας να πιέσουν καταστάσεις, αλλά πλέον δεν μπορούν να περιμένουν για πολύ. Αν ο Κέντρικ Ναν... παίζει με τον Ολυμπιακό και αποτελεί την τελευταία του λύση, θα πρέπει και εκείνοι να ξέρουν ώστε να στραφούν σε εναλλακτικές λύσεις. Οι Πειραιώτες πάντως θα επισπεύσουν τις διαδικασίες μέσα στην εβδομάδα. Θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κέντρικ Ναν και θα επιχειρήσουν να λάβουν μία σίγουρη απάντηση από εκείνον. Του έχουν καταθέσει μία εξαιρετική πρόταση, με σχεδόν 2.000.000 ευρώ ετησίως. Ο παίκτης, όμως, δεν έχει απαντήσει.

Κοιτάξτε, θα πρέπει να καταλάβουμε πως βρισκόμαστε σε ένα μεταγραφικό καλοκαίρι στο οποίο δεν υπήρχαν πολλές καλές και διαθέσιμες λύσεις για τη θέση του γκαρντ με έφεση στο σουτ και στο σκορ. Οι περισσότεροι παίκτες στις συγκεκριμένες θέσεις είχαν συμβόλαια. Έψαξε ο Ολυμπιακός την περίπτωση του Μάικ Τζέιμς. Ουσιαστικά ο παίκτης έκανε άνοιγμα στους Πειραιώτες, τονίζοντάς τους πως εφόσον πάρει την ελευθερία του από τη Μονακό, θα έρθει... τρέχοντας στο μεγάλο λιμάνι. Προφανώς και οι ερυθρόλευκοι είδαν με καλό μάτι αυτή την περίπτωση, καθώς είχαν μπροστά τους έναν παίκτη με εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας, με τεράστιες ικανότητες σε σκορ και δημιουργία, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να... ανάβει το πράσινο φως για να προχωρήσει η υπόθεση. Τελικά, όμως, οι Μονεγάσκοι στάθηκαν εμπόδιο. Σε σημείο μάλιστα που ενοχλήθηκαν με τη συμπεριφορά του παίκτη τους, με αποτέλεσμα να ζητούν μεγάλο ποσό για μπάι-άουτ. Έχασε χρόνο ο Ολυμπιακός; Όχι, δεν έχασε. Ασχολήθηκε με την περίπτωσή του με λογική. Σωστά έπραξε. Το αν δεν έκατσε η μεταγραφή, αυτά συμβαίνουν. Θα ήταν το ιδανικό κομμάτι στο παζλ που θέλει να φτιάξει φέτος ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Είναι γεγονός. Η υπόθεση όμως δεν προχώρησε και η ομάδα του Πειραιά οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Το θέμα, λοιπόν, είναι η επόμενη μέρα.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ο οποίος θέλει πάρα πολύ να ολοκληρώσει την υπόθεση του Κέντρικ Ναν, θα επιχειρήσει να λάβει μία ξεκάθαρη απάντηση από εκείνον μέσα στην εβδομάδα. Στην περίπτωση που δεν βγει άκρη με τον ταλαντούχο γκαρντ, ο οποίος αγωνίστηκε και στους τελικούς του ΝΒΑ με τους Χιτ το 2020, τότε θα στραφούν άμεσα στην εναλλακτική τους λύση. Ποια είναι αυτή; Ο Τέρενς Ντέιβις. Ένας καθαρόαιμος σούτινγκ γκαρντ, με παρελθόν στο ΝΒΑ, ο οποίος βέβαια δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη. Έμεινε ελεύθερος από τους Σακραμέντο Κινγκς, κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά και οι Πειραιώτες έχουν ήδη κάνει μία πρώτη επαφή μαζί του. Ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει γκαρντ από το ΝΒΑ. Και θα πάρει. Το γεγονός πως καθυστερεί έχει να κάνει καθαρά πως έχει βάλει προτεραιότητες και στην κορυφή της λίστας του είναι ο Κέντρικ Ναν. Ο χρόνος, βέβαια, έχει αρχίσει να πιέζει.