Κεμζούρα: «Ριμπάουντ και άμυνα μας έδωσαν τη νίκη»

Ο Κεστούτις Κεμζούρα τόνισε πως η κυριαρχία του Ολυμπιακού στα ριμπάουντ, αλλά και η καλή άμυνα έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του, ενώ στάθηκε και στο ομαδικό πνεύμα των Πειραιωτών με τις 26 ασίστ.

Κεμζούρα: «Ριμπάουντ και άμυνα μας έδωσαν τη νίκη»

Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Χίμκι, ο βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ, Κεστούτις Κεμζούρα, μίλησε στη κάμερα της NOVA για το "διπλό" που πήραν οι Πειραιώτες στη Μόσχα επί της Χίμκι.

Για το αν η εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στη Χίμκι, είναι δείγμα του μπάσκετ που θέλει να παρουσιάσει η ομάδα φέτος, σχολίασε: «Θέλουμε να παίξουμε ένα γρήγορο μπάσκετ, έχοντας ένταση στο παιχνίδι μας. Θέλουμε να ξεκινήσουμε την σεζόν κάνοντας ένα μεγάλο ροτέισον, έχοντας όλοι οι παίκτες συμμετοχή. Θέλουμε να παίξουμε ένα ομαδικό μπάσκετ. Κάποια μέρα ένας παίκτης θα ξεχωρίσει, αλλά την επόμενη θα ξεχωρίσει κάποιος άλλος. Δεν θέλουμε να δώσουμε μόνο στο κομμάτι της επίθεσης. Μας ενδιαφέρει αρκετά και το κομμάτις της δημιουργίας. Το γεγονός πως μοιράσαμε 26 ασίστ δείχνει την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας που είχαμε, αλλά και το ομαδικό μας πνεύμα

Νομίζω πως στο παιχνίδι με την Χίμκι την διαφορά την έκανε η άμυνα. Έχουν ταλέντο στην επίθεση και στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι και εμείς τους σταματήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Έχουν καλούς σουτέρ, παίρνουν πάνω τους πολλά τρίποντα, είναι ικανοί στα ριμπάουντ, αλλά σε όλα αυτά τα στοιχεία τους περιορίσαμε. Κάναμε και τα λάθη μας σε ορισμένες στιγμές, με αποτέλεσμα να βρίσκουν ελεύθερο παίκτη και να βγάζουν αιφνιδιασμούς, αλλά γενικά στο παιχνίδι λειτουργήσαμε εξαιρετικά. Ήταν καθοριστικό το γεγονός πως πήραμε την μάχη στα ριμπάουντ, όπως και η σκληράδα που βγάλαμε στην άμυνα. Νομίζω πως αυτοί οι δύο παράγοντες μας ώθησαν στη νίκη».

Για την εμφάνιση των Βεζένκοφ και Σπανούλη, δήλωσε: «Ο κάθε παίκτης έκανε εξαιρετικά την δουλειά του, σύμφωνα με τον ρόλο του. Ο Σάσα ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές. Έπαιξε αρκετά καλά. Είναι ένας παίκτη που δουλεύει σκληρά και προσπαθεί και το να κάνει τόσο καλά παιχνίδια είναι κάτι αναμενόμενο. Είναι κάτι που το περιμένουμε. Είναι έτοιμος να μας βοηθήσει από τον ρόλο του.

Ο Βασίλης ήταν επίσης σημαντικός για εμάς, ειδικά με το δημιουργικό του ταλέντο. Είναι έξοχος στο να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του. Διαβάζει εξαιρετικά την άμυνα και ξέρει πως να κινηθεί ώστε να δημιουργήσει τις προυποθέσεις ώστε να σκοράρουν οι συμπαίκτες του. Οι 7 ασίστ που έδωσε ήταν ένα δείγμα των δυνατοτήτων του».