Βεζένκοφ: «Νικήσαμε γιατί παίξαμε καλή άμυνα»

Ο Σάσα Βεζένκοφ στάθηκε στην καλή άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Χίμκι και αποκάλυψε το τι είπε ο Ντέιβιντ Μπλατ στους παίκτες του πριν το τζάμπολ του αγώνα.

Βεζένκοφ: «Νικήσαμε γιατί παίξαμε καλή άμυνα»

Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος ήταν εκ των κορυφαίων στο "διπλό" επί της Χίμκι, τόνισε: «Στην αρχή όλες οι ομάδες ψάχνονται… Καμία δεν είναι έτοιμη στο 100%... Όποια ομάδα έφερνε στα μέτρα της το παιχνίδι, θα το κέρδιζε. Εμείς ξέραμε πως η αντίπαλός μας στηρίζεται στο τρίποντο , πως είναι επιθετική, οπότε έπρεπε να παίξουμε πολύ καλή άμυνα. Μας είχε πει ο κόουτς πως αν παίξουμε καλή άμυνα και παλέψουμε για κάθε άμυνα, θα έχουμε αυξημένες πιθανότητες να κερδίσουμε. Αυτό κάναμε και τα καταφέραμε. Το ότι περιορίσαμε την Κίμκι στους 66 πόντους στο γήπεδο της είναι κάτι πάρα πολύ καλό, αλλά ακόμα είμαστε στην αρχή του Μαραθωνίου».

Και συνέχισε: «Μια ομάδα για να είναι μεγάλη, θα πρέπει να διαβάζει σωστά το παιχνίδι σε όλα τα σημεία του και να αλλάζει σε κάθε σκριν. Αν δεν το κάνει ο αντίπαλός της θα την τιμωρήσει. Έπρεπε να ‘κόψουμε’ τα πόδια της Κίμκι , να μην της επιτρέψουμε να τρέξει… Αυτό κάναμε, και μέσα από αυτό κατεβάσαμε το μέσο όρο της. Έχουμε, όμως, πολλά ακόμη να βελτιώσουμε, δεν βρισκόμαστε στο επιθυμητό σημείο».

Για το που οφείλεται η βελτιωμένη εκδοχή του μπασκετικού του εαυτού, είπε: «Δούλεψα πολύ το καλοκαίρι και επιπλέον έχει καθαρίσει κεφάλι μου… Μέσα μου αισθάνομαι καλά… Δεν θέλω να γίνω κουραστικός , αλλά νιώθω πολύ καλά μέσα στην ομάδα. Σε κάποιες βραδιές θα είναι κάποιος καλύτερος, σε κάποιες άλλες όχι και τόσο. Αυτός είναι ο νέος Ολυμπιακός… Να παίρνει από κάθε παίκτη το μάξιμουμ σε διαφορετικά κομμάτια του παιχνιδιού».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν ήταν αγχωμένος, απάντησε: «Πάντα έχω άγχος όταν παίζω, αλλά προσπαθώ να το κάνω δημιουργικό. Όταν παίζεις άμυνα πάντα κερδίζεις λεπτά συμμετοχής… Αυτό είναι γνωστό. Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλη την ομάδα, αλλά έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια μπροστά μας και ο δρόμος είναι πολύ δύσκολος».