H κριτική των παικτών: Με όπλο τους ψηλούς ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Χίμκι

Ο Ολυμπιακός πέρασε με εμφατικό τρόπο από την έδρα της Χίμκι και έδειξε ότι η εποχή Μπλατ θα προσφέρει στους φίλους της ομάδας θέαμα και ουσία. 

H κριτική των παικτών: Με όπλο τους ψηλούς ο Ολυμπιακός διέλυσε τη Χίμκι

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα μπορούσαν να ζητήσουν κάτι περισσότερο από την πρεμιέρα τους στην Ευρωλίγκα, αφού νίκησαν σε μια έδρα που πέρυσι είχαν γνωρίσει συντριβή και έδειξαν ότι στο λιμάνι του Πειραιά έχουν μπει γερά θεμέλια και χτίζεται κάτι πολύ καλό.

Η φροντλάιν ξεχώρισε, με τον Βεζένκοφ να διακρίνεται επιθετικά και τους Λεντέι και Μιλουτίνοφ να κάνουν ότι θέλουν κάτω από τα καλάθια.

Διαβάστε την κριτική των παικτών:

Νάιτζελ Γουίλιαμ Γκος
Ξεκίνησε πολύ καλά, όμως το γεγονός ότι έκανε τρία φάουλ του «έκοψε τα φτερά». Παρ' όλα αυτά το ντεμπούτο του στην Euroleague κρίνεται θετικό.

Αξέλ Τουπάν
Φάνηκε αρκετά αγχωμένος στον ντεμπούτο του στην Euroleague με τον Ολυμπιακό και είχε τη χειρότερη παρουσία από όλους τους παίκτες που αγωνίστηκαν.

Βασίλης Σπανούλης

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν από τους κινητήριους μοχλούς της ομάδας. Κοντρόλαρε το παιχνίδι όποτε χρειαζόταν ενώ μοίραζε ασίστ και αξιοποιούσε έξοχα τους συμπαίκτες του.

Γιάνις Τίμα

Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε για να έχει ένα αξιόπιστο σουτ και ο Λετονός με το καλημέρα έδειξε ότι διαθέτει τα στοιχεία που χρειάζεται η ομάδα του Πειραιά. Σε γενικές γραμμές ήταν θετικός και η συνέχεια αναμένεται ακόμα πιο καλή.

Γιάνις Στρέλνιεκς

Τον Γιάνις τον ήξεραν όλοι στον Πειραιά. Για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι διαθέτει «καυτό» χέρι και έδωσε πολύτιμους πόντους στην ομάδα του.

Σάσα Βεζένκοφ
Η αποκάλυψη του αγώνα. Σκόραρε με όλους τους τρόπους ενώ και στην άμυνα δεν είχε κακή παρουσία. Ο Ολυμπιακός πάντως σήμερα του οφείλει πολλά!

Γιώργος Πρίντεζης
Για τα στάνταρ του κινήθηκε σε ρηχά νερά, όμως ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού δεν ήταν και κακός. Το γεγονός ότι μας έχει συνηθίσει σε εμφανίσεις με διψήφιους πόντους μάλλον μας κάνει πιο απαιτητικούς, όμως δεν ήταν αρνητικός.

Νίκολα Μιλουτίνοφ
Για μια ακόμα χρονιά ο Σέρβος δείχνει ότι μπαίνει δυαντά στο ξεκίνημα της σεζόν. Ήταν πραγματικό φόβητρο κάτω από τα καλάθια και δεν επέτρεπε στους Ρώσους να σκοράρουν από το ζωγραφιστό, ενώ ο ίδιος ήταν καλός επιθετικά με εξαιρετικά ποσοστά.

Κώστας Παπανικολάου
Ο γνωστός Παπανικολάου. Πεισμωμένος στην άμυνα και μυαλωμένος στην επίθεση. Του χρεώνεται μια λάθος ενέργεια που του στοίχισε ένα εύκολο καλάθι από εκπληκτική πάσα του Σπανούλη.
Βαγγέλης Μάντζαρης

Γιώργος Μπόγρης
Δεν αγωνίστηκε καθόλου

Ζακ Λεντέι
Του πιστώνεται το γεγονός ότι όταν ο Ολυμπιακός «κόλλησε» επιθετικά στην πρώτη και δεύτερη περίοδο, έδωσε ώθηση στην ομάδα. Ο Λεντέι έδειξε να έχει τα στοιχεία που θέλει ο Μπλατ και αν και μοιάζει σαν «τεσσάρι» στο παρκέ, έκανε μια χαρά τη δουλειά του και έδωσε πολύτιμες βοήθειες και αμυντικά, αλλά και επιθετικά.

Βαγγέλης Μάντζαρης

Ο Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού δεν έκανε και το καλύτερό του παιχνίδι στην ομάδα του Πειραιά αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στις προσπάθειες που πήρε, όμως στην άμυνα η παρουσία του ήταν θετική.