Ολυμπιακός: Από τις ομάδες με τις λιγότερες μεταγραφές στην Ευρωλίγκα

Τα «ψώνια» των 18 συλλόγων της Ευρωλίγκας - Μόνο 4 μεταγραφές ο Ολυμπιακός

Ολυμπιακός: Από τις ομάδες με τις λιγότερες μεταγραφές στην Ευρωλίγκα

Ιδιαίτερα «καυτό» ήταν αυτό το καλοκαίρι το μεταγραφικό παζάρι στην Ευρωλίγκα, με τον Ολυμπιακό και φέτος να είναι ανάμεσα στις ομάδες που έκαναν λίγες κινήσεις. Και αυτό εξηγείται στη διατήρηση του βασικού κορμού των «ερυθρολεύκων». Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε μόλις 4 παίκτες, τους Μιλουτίνοβ, Ουίλιαμς-Γκος, Σίκμα και Τανούλη, ενώ συνεχίζουν οι Κάνααν, Λαρεντζάκης, Λούντζης, Μακ Κίσικ, Πάπας, Ουόκαπ, Παπανικολάου, Πίτερς και Φαλ. Αναμένεται πάντως τουλάχιστον μια ακόμη προσθήκη στο «2» (μπορεί να έρθει κι ένας συμπληρωματικός ψηλός).

Πρωταθλητής των μεταγραφών ο Παναθηναϊκός με 11 ως τώρα προσθήκες στο ρόστερ του. Κάτι δικαιολογημένο, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχτισαν την ομάδα τους από την αρχή. Ο ΠΑΟ πήρε τους Σλούκα, Γκραντ, Βιλντόζα, Γκάι, Μωραΐτη, Παπαπέτρου, Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου, Κ. Αντετοκούνμπο, Λεσόρ και Μπαλτσερόφσκι.

Στο… άλλο άκρο η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ με μόλις… μία μεταγραφή, αυτή του Καμπάτσο! Όπως κι ο Ολυμπιακός, η «βασίλισσα» κράτησε τον βασικό της κορμό και δεν χρειάστηκε να βγει στην αγορά για «ψώνια».

Λίγες μεταγραφές και η Μπαρτσελόνα (αλλά καλές) με τους Μπριθουέλα, Τζαμπάρι Πάρκερ, Πάρα και Ουίλι Ερνανγκόμεθ. Η τέταρτη ομάδα του περσινού φάιναλ φορ Μονακό έκανε το «μπαμ» με τον NBAer Κέμπα Ουόκερ, παίρνοντας ακόμη τους Ταρπέι, Κορνελιέ και Τζέτε.

Παρτιζάν και Ερυθρός Αστέρας πρωταγωνίστησαν στο μεταγραφικό παζάρι. Οι «ασπρόμαυροι» του Βελιγραδίου απέκτησαν τους Ντόζιερ, Γιάραμαζ, Πονίτκα και Καμίνσκι (χωρίς να έχουν τελειώσει), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» -ακολουθώντας τον ΠΑΟ- πήραν 10 παίκτες, τους Τόπιτς, Ντος Σάντος, Νέιπιερ, Γκιεντράιτις, Μπολομπόι, Τόμπεϊ, Χάνγκα, Τεόντοσιτς, Σιμόνοβιτς και Νταβίντοβατς!

Στους Τούρκους, η Φενέρμπαχτσε του Ιτούδη ενισχύθηκε με τους Μαντάρ, Νέτο, Σεστίνα, Παπαγιάννη και Σανλί, ενώ πολλή δουλειά έκανε και η Εφές, παίρνοντας τους Τόμπσον, Οζντεμίρογλου, Χόλατζ, Γιλμάζ, Ουίλις, Γιλντιζλί, Οσμάνι και Ταϊρίκ Τζόουνς.

Στις άλλες δύο ισπανικές ομάδες, η Μπασκόνια πήρε τους Μίλερ-Μακ Ιντάιρ, Μανιόν, Ρογκαβόπουλο, Μονέκε και Ντιόπ, ενώ η Βαλένθια τους Χάρπερ, Ρόμπερτσον, Ίνγκλις, Ντέιβις και Τουρέ.

Στην Ιταλία, η Ολίμπια Μιλάνο θέλοντας να ξεχάσει την περσινή χρονιά απέκτησε τους Φλακαντόρι, Λο, Μίροτιτς, Καρούζο, Πόιθρες και Καμαγκάτε, ενώ η Βίρτους τους Μάσκολο, Τζαλίν Σμιθ, Ντόμπριτς, Πολονάρα και Κακόκ.

Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, λίγες και καλές κινήσεις η Μακάμπι, παίρνοντας τους Μπλατ, Κλίβελαντ, Ουέμπ και Ριβέρο. Το ίδιο και η Ζαλγκίρις, που απέκτησε τους Μήτρου-Λονγκ, Μανέκ και Λαβρινοβίτσιους.

Στη Γερμανία, η Μπάγερν έφερε τους Φρανσίσκο, Έντουαρντς, Μπολμάρο και Μπούκερ, ενώ η Άλμπα πήρε τους Σπανόλο, Ματ Τόμας, Στέρλινγκ Μπράουν και Μπιν.

Η Βιλερμπάν, τέλος, ούσα δραστήρια, απέκτησε τους Φρανκ Τζάκσον, Λι, Νταλό, Έντουιν Τζάκσον, Λουβαβού-Καμπαρό, Εντιαγέ, Σκοτ και Εμπούμου.

Φυσικά, οι μεταγραφές δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και αρκετές ομάδες περιμένουν και τα «κοψίματα» από το ΝΒΑ. Αυτά αργούν βέβαια λίγο - κι ενώ οι ομάδες ξεκινούν «κουτσουρεμένες» την προετοιμασία λόγω Παγκοσμίου.