Παναθηναϊκός - Μακάμπι Tελ Αβίβ 89-84: Ξέσπασε στο τέλος

Οι «πράσινοι» μπήκαν με το δεξί στην Euroleague αφού επιβλήθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ της Μακάμπι με σκορ 89-84

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Tελ Αβίβ 89-84: Ξέσπασε στο τέλος

Με κορυφαίους τους Ματ Λοτζέσκι και Κιθ Λάνγκφορντ ο Παναθηναϊκός νίκησε με σκορ 89-84 την Μακάμπι στο ΟΑΚΑ και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στη φετινή Euroleague.

Οι «πράσινοι» απειλήθηκαν από την ομάδα του Ισραήλ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, όμως στην τελευταία περίοδο φάνηκαν να πατάνε καλύτερα από τους αντιπάλους τους κι έτσι έφυγαν από το Μαρούσι με το ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη του νίκη στην Ευρωλίγκα, καθώς κέρδισε με 89-84 τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ σε έναν αγώνα που δυσκόλεψε αρκετά τους γηπεδούχους.

Οι «πρασινοι» έδειξαν καθαρό μυαλό στα τελευταία δέκα λεπτά του αγώνα όταν και έσφιξαν την άμυνά τους, την ώρα που ο Καλάθης μοίραζε ασίστ και ο Λ¨οτζέσκι με τον Λάνγκφορντ «εκτελούσαν».

Η Μακάμπι βρήκε από την αρχή ρυθμό και βάζοντας πολλούς παίκτες στην εξίσωση της επίθεσής της απειλούσε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα στο 17’ ο Παναθηναϊκός είχε κάνει 4 φάουλ όλα κι όλα από την αρχή του αγώνα.

Ετσι το πρώτο μέρος τελείωσε με 46-45 έπειτα από ένα τρίποντο του Καλάθη σχεδόν στην εκπνοή.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσε την απαιτούμενη ενέργεια και την πίεση που έλειπε και ο ΠΑΟ κατάφερε να περιορίσει την Μακάμπι.

Με τον Τόμας να ευστοχεί σε ένα τυχερό τρίποντο προηγήθηκαν με 75-68 στο 33’, ενώ ο Παππάς έδωσε λύσεις στην περιφέρεια με καλή άμυνα και σωστές πάσες. Η Μακάμπι εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στον Παναθηναϊκό λόγω της απουσίας του Καλάθη στον πάγκο για να πάρει δυο ανάσες και μείωσε σε 82-77 στο 38’ βάζοντας ξανά δύσκολα στο ΟΑΚΑ, όμως εκεί μίλησε ο Λοτζέσκι που έβγαλε τα... κάστανα από τη φωτιά και διαμόρφωσε το τελικό 89-84

Τα δεκάλεπτα: 26-24, 46-45, 70-67, 89-84