Ολυμπιακός: Δεν αγχώνεται - Θα κάνει αυτό που πρέπει για να ενισχυθεί

Εν αναμονή της συμπλήρωσης του ερυθρόλευκου παζλ 

Ολυμπιακός: Δεν αγχώνεται - Θα κάνει αυτό που πρέπει για να ενισχυθεί

Την ώρα που υπάρχει γκρίνια στις τάξεις του κόσμου για τις μεταγραφές που δεν γίνονται, στον Ολυμπιακό δεν δείχνουν να αγχώνονται. Το πλάνο του Μπαρτζώκα παραμένει σε ισχύ και θα γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις για να συμπληρωθεί το ρόστερ. Ο Ολυμπιακός ψάχνει πάντα τον αντικαταστάτη του Σλούκα (ο Ουίλιαμς-Γκος ήταν ανεξάρτητη προσθήκη) ενώ αναμένεται να αποκτηθεί και ένας ψηλός για να «γεμίσει» τη φροντλάιν της ομάδας.

Η αλήθεια είναι ότι πήγε λίγο πίσω φέτος ο σχεδιασμός του Ολυμπιακού, αλλά στο λιμάνι ήξεραν εξ αρχής ότι αυτό το καλοκαίρι θα ήταν δύσκολο, διαφορετικό από τα προηγούμενα. Οι αποχωρήσεις των Βεζένκοφ και Σλούκα δημιούργησαν κενά στο ρόστερ, σημαντικά, κι αν η θέση του Σάσα καλύφθηκε σχετικά γρήγορα με τον Σίκμα, η αντικατάσταση του Έλληνα γκαρντ… ταλαιπωρεί ακόμη τους Πειραιώτες.

Ξεσκονίζοντας πρώτα την αγορά της Ευρώπης, προέκυψε ξαφνικά ο Μάικ Τζέιμς. Μια περίπτωση ιδιαίτερη, με τους «ερυθρόλευκους» να φημολογείται ότι έφτασαν σε συμφωνία μαζί του. Η δέσμευσή του όμως με τη Μονακό αποδείχτηκε απροσπέλαστο εμπόδιο. Όσο και να τον ήθελε, ο Ολυμπιακός θα τον έπαιρνε μόνο εάν έμενε ελεύθερος. Και δεν έμεινε. Θα μας πείτε, δεν μπορούσε να δώσει λεφτά στους Μονεγάσκους; Μπορούσε, αλλά ήταν απόφαση των Αγγελόπουλων να μην μπουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Πέρασαν οι εποχές που σκόρπιζαν χρήματα.

Με τον Τζέιμς έτσι να συνεχίζει στη Μονακό (εκτός αν έρθουν τα πάνω κάτω), ο Ολυμπιακός έστρεψε το βλέμμα του στην αγορά του ΝΒΑ. Από πιο πριν, οι Πειραιώτες είχαν «σημαδέψει» τον Κέντρικ Ναν. Και με αυτόν, λέγεται πως έχει επέλθει καταρχήν συμφωνία, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για ένα εγγυημένο συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ζήτησε μια προθεσμία μέχρι το τέλος Αυγούστου. Ο Ολυμπιακός θα περιμένει, κοιτώντας στο μεσοδιάστημα κι άλλες περιπτώσεις. Τόσο από την αγορά του ΝΒΑ όσο κι από την ευρωπαϊκή ξανά.

Από την πρώτη παίζουν τα ονόματα των Μπριν Φορμπς, Τέρενς Ντέιβις και Τζαβόντε Γκριν, ενώ από τη δεύτερη ακούστηκε ξανά ο Κόρι Χίγκινς. Ο έμπειρος Αμερικανός παραμένει χωρίς ομάδα, καθώς δεν θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα. Μπορεί να μην έρχεται και από την καλύτερη χρονιά του, αλλά είναι ένας παίκτης που ξέρει πολύ καλά την Ευρωλίγκα και ικανός να δώσει πράγματα. Ελεύθερος είναι κι ο Μάρκους Έρικσον (συμπαίκτης με τον Σίκμα στην Άλμπα).

Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα αποκτηθεί κάποιος. Στο λιμάνι, όπως γράψαμε και στον πρόλογο, δεν αγχώνονται. Και αν αργούν, είναι γιατί θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή. Και να πάρουν παίκτη που θα βοηθήσει ουσιαστικά και όχι απλά κάποιον, για να πουν ότι πήραν παίκτη. Τι εννοούμε; Ότι εάν δεν βρεθεί αυτό που θέλει ο Μπαρτζώκας, τότε είναι πιθανό να μείνει χωρίς μεταγραφή η ομάδα. Και να πάει για πιο μετά χρονικά, όπου θα υπάρχουν και τα «κοψίματα» από το ΝΒΑ.

Για να προλάβουμε πάντως την γκρίνια, το πλάνο αναφέρει την απόκτηση παίκτη στο «2». Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ενίσχυση, κι αυτό το ξέρουν στο λιμάνι. Μια περίπτωση ίδιας αξίας με του Τζέιμς είναι ο Ουίλ Κλάιμπερν. ΟΚ, είναι «3άρι», αλλά ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από παίκτη σκόρερ. Και στο «2» έχει παίκτες. Και εδώ, εξαιρετικά δύσκολη η συγκεκριμένη υπόθεση. Έχει δέσμευση με την Εφές. Χρειάζονται χρήματα. Πολλά. Θα γίνει το «μπαμ» που ανυπομονούν οι φίλοι του Ολυμπιακού; Κι όχι σώνει και καλά με τον Κλάιμπερν, αλλά με κάποιον παίκτη που θα ισχυροποιήσει τους «ερυθρόλευκους» στην περιφέρεια. Υπομονή.