Με την φανέλα του Χάνεϊκατ οι παίκτες της Χίμκι κόντρα στον Ολυμπιακό

Οι παίκτες της Χίμκι θα θελήσουν να τιμήσουν την μνήμη του αδικοχαμένου Τάιλερ Χάνεϊκατ και στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό θα φορέσουν την φανέλα του.

Με την φανέλα του Χάνεϊκατ οι παίκτες της Χίμκι κόντρα στον Ολυμπιακό

Το περασμένο καλοκαίρι, ολόκληρος ο μπασκετικός κόσμος, σοκαρίστηκε από την τραγική είδηση του θανάτου του Τάιλερ Χάνεϊκατ. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ, έχοντας επιστρέψει στο σπίτι του στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, άρχισε να εμφανίζει μία περίεργη συμπεριφορά.

Κλείστηκε στο δωμάτιο του, η μητέρα του κάλεσε την αστυνομία, με τον αθλητή να κρατάει όπλο και να ρίχνει στον αέρα. Ακολούθως, βρέθηκε νεκρός στον χώρο του, με την αστυνομία να αναφέρει πως ο Τάιλερ Χάνεϊκατ αυτοκτόνησε.

Η Χίμκι τον υπολόγιζε για την φετινή σεζόν και επιθυμούσε να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Η είδηση σόκαρε τους πάντες στον σύλλογο και τους ξάφνιασε, καθώς ο Τάιλερ Χάνεϊκατ ήταν ένας χαρακτήρας ευχάριστος και προσιτός, ο οποίος δεν είχε παρουσιάσει ποτέ τέτοια παράλογη συμπεριφορά. Κανείς όμως δεν μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος για το τι κρύβει μέσα του η ψυχή του κάθε ανθρώπου.

Στην πρεμιέρα λοιπόν της φετινής EuroLeague, με την Χίμκι να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Μόσχα, οι παίκτες των γηπεδούχων, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των δύο ομάδων, θα φορούν την φανέλα του Τάιλερ Χάνεϊκατ. Θα προσπαθήσουν με αυτόν τον τρόπο να τιμήσουν την μνήμη του.

Για το γεγονός μίλησε και ο Γενικός Διευθυντής της Χίμκι, ο οποίος σχολίασε τα εξής: «O Tάιλερ (Χάνεϊκατ) αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας μας. Θέλαμε να τον κρατήσουμε και φέτος. Όλοι οι οπαδοί μας τον αγάπησαν πολύ. Αυτή η κίνηση είναι η ελάχιστη που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη του. Πρόκειται για μία μεγάλη τραγωδία. Με αυτόν τον τρόπο θα θελήσουμε να στείλουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του».