Ο Ολυμπιακός στη Μόσχα για... εκδίκηση

Τον περασμένο Γενάρη ο Ολυμπιακός γνώρισε την συντριβή από την Χίμκι με 82-54 και αυτή την φορά θα θελήσει να πάρει την δική του... εκδίκηση.

Ο Ολυμπιακός στη Μόσχα για... εκδίκηση

Ο Ολυμπιακός την περασμένη σεζόν τα πήγε εξαιρετικά στην κανονική διάρκεια της EuroLeague, ασχέτως του κακού φίνις που έκανε, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός Final Four. Αν και είχε το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά κόντρα στη Ζαλγκίρις, το χαράμισε, με τους "ερυθρόλευκους" να εμφανίζουν έλλειψη φρεσκάδας, αλλά και ενέργειας, έχοντας ταλαιπωρηθεί και από τους συνεχόμενους τραυματισμούς.

Oι Πειραιώτες, πάντως, ολοκλήρωσαν πέρσι την σεζόν έχοντας ρεκόρ 19 νίκες και 11 ήττες και τερμάτισαν στην τρίτη θέση της κατάταξης. Και θα μπορούσαν να είχαν καλύτερο φίνις στη κανονική διάρκεια της EuroLeague, αν ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί προς το τέλος, καθώς μέτρησαν 4 ήττες στα τελευταία 5 ματς.

Νωρίτερα, βέβαια, είχαν πραγματοποιήσει μία απογοητευτική εμφάνιση στη Μόσχα. Παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την συντριβή από την Χίμκι με το επιβλητικό σκορ 82-54. Η παρουσία τους στη Μόσχα χαρακτηρίστηκε ντροπιαστική από τους πρωταγωνιστές, καθώς οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησαν στο παρκέ από την αρχή έως και το τέλος της αναμέτρησης.

Είναι χαρακτηριστικό πως προηγήθηκαν με 28-14 στη πρώτη περίοδο, το ημίχρονο "έγραψε" 49-25, ενώ το σκορ στο 30' ήταν 65-38, λίγο πριν το τελικό αποτέλεσμα, στο οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 28 (!) πόντους διαφορά. Από τις λίγες φορές τα τελευταία έξι χρόνια που ο Ολυμπιακός... παραδίνεται έτσι εύκολα στον αντίπαλο.

Σε εκείνο το παιχνίδι είχαν κάνει την... ζημιά, τόσο ο Αλεξέι Σβεντ (19 πόντοι, 7 ασίστ), όσο και ο Τσαρλς Τζένκινς (16 πόντοι, 4/5 τρίποντα), οι οποίοι και παραμένουν στο ρόστερ της Χίμκι. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός είχε τραγικά ποσοστά στην επίθεση, μετρώντας μόλις 10/28 δίποντα (35.7%), ενώ... έσπασε και τα καλάθια από την περιφέρεια (5/19-26.3%).

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, θα ταξιδέψει στη Μόσχα έχοντας σκοπό να πάρει... εκδίκηση, αλλά και να απαντήσει στην περσινή κακή του εμφάνιση στην έδρα της Χίμκι. Στόχος η νίκη, αλλά και γενικότερα μία περισσότερο δυνατή και αποφασιστική παρουσία στο παρκέ, καθώς ο τρόπος που ήρθε εκείνο το 82-54 τον περασμένο Γενάρη, είναι κάτι που ενόχλησε τους πάντες στο μεγάλο λιμάνι...