EuroLeague: «Ξεκινάμε έρευνα για τις καταγγελίες περί δωροδοκίας των διαιτητών»

Ανακοίνωση από την EuroLeague για τα όσα κατήγγειλε ο Ουκρανός διαιτητής περί δωροδοκίας με εμπλεκόμενους τους Ρίζικ, Ηλία Κορομηλά.

EuroLeague: «Ξεκινάμε έρευνα για τις καταγγελίες περί δωροδοκίας των διαιτητών»

Η διοργάνωση της Εuroleague ξεκίνα άμεσα ερευνά όσον αφορά την υπόθεση τις καταγγελίας περί δωροδοκίας των διαιτητών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Υπό το φως των πρόσφατων άρθρων που δημοσιεύθηκαν σε πολλά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υποτιθέμενη πρόθεση να δωροδοκήσουν ένα από τα μέλη των διαιτητών που θα διευθύναν τον Αγώνα 2 των Τελικών του EuroCup 2020-21, η Euroleague Basketball θα ήθελε να δηλώσει τα εξής:

Τα πρότυπα ακεραιότητας όλων των διαιτητών της Ευρωλίγκας βασίζονται στην ισχυρή τήρηση ηθικών αρχών και αξιών όπως η ειλικρίνεια, η τιμή, η αξιοπιστία.

⦁ Η Euroleague Basketball ακολουθεί ένα πολύ αυστηρό πρωτόκολλο παρακολούθησης για να εγγυηθεί ότι όλα τα παιχνίδια αμφισβητούνται σε ένα αδιαμφισβήτητο περιβάλλον Fair Play, εφαρμόζοντας μια πολιτική μηδενικής ανοχής για δωροδοκία και διαφθορά.

⦁ Η Euroleague Basketball θα ανοίξει εσωτερική έρευνα για να ξεκαθαρίσει το περιεχόμενο των δηλώσεων που έκανε ο Ουκρανός διαιτητής Mykola Ambrosov.

⦁ Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα, η Euroleague Basketball θα αποκαλύψει δημόσια την έκβασή της και εάν βρεθούν αποδεικτικά στοιχεία θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα ή κυρώσεις εναντίον οποιουδήποτε ατόμου που μπορεί να εμπλέκεται».