Ολυμπιακός: Σκέψεις να ρισκάρει στο «5» χωρίς τρίτο σέντερ

Στον Ολυμπιακό εξετάζουν το σενάριο να μην πάρουν τρίτο σέντερ, νιώθοντας γεμάτοι με τους Μιλουτίνοφ και Φαλ, καθώς για βοηθητικό «5άρι» μπορεί να βρεθεί λύση εκ των έσω.

Ολυμπιακός: Σκέψεις να ρισκάρει στο «5» χωρίς τρίτο σέντερ

Σας το αναφέραμε και τις προηγούμενες μέρες και όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει σε αυτό το ρίσκο. Τουλάχιστον για εμάς είναι. Ποιο είναι αυτό; Το να μην κινηθεί η ομάδα του Πειραιά για τρίτο ψηλό. Να μην πάρει δηλαδή αθλητή για τον ρόλο που είχε μέχρι πρόσφατα ο Ταρίκ Μπλακ.

Ο λόγος; Υπάρχει η άποψη πως από τη στιγμή που στη θέση «5» οι «ερυθρόλευκοι» είναι πανίσχυροι με την παρουσία των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Μουσταφά Φαλ, οι οποίοι θα θέλουν από τουλάχιστον 20 λεπτά ο καθένας, δεν υπάρχει λόγος να αποκτηθεί και τρίτο «5άρι».

Το ερώτημα όμως που δημιουργείται είναι το εξής. Αν σε κάποια παιχνίδια παρουσιαστεί τραυματισμός σε έναν εκ των δύο ή αν κάποιος από τους δύο αντιμετωπίσει θέματα με πολλά φάουλ, τι θα κάνει η ομάδα; Και ας μην ξεχνάμε πως πάμε για μία σεζόν με πάνω από 70 ματς. Θα υπάρξει κόπωση.

Η απάντηση που λαμβάνουμε είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από την παρουσία του Γιώργου Τανούλη, θα μπορεί να λειτουργήσει σαν κατά συνθήκη σέντερ ο πολύπειρος Λουκ Σίκμα.

Είναι ρίσκο, αλλά μέχρι στιγμής έτσι το βλέπουν στο μεγάλο λιμάνι. Και αν υπάρξει ανάγκη για σέντερ κατά τη διάρκεια της σεζόν, μόνο τότε θα ψάξει η ομάδα. Είναι μία σκέψη που παίζει δυνατά στο μυαλό των «ερυθρολεύκων», από τη στιγμή που και στην αγορά δεν υπάρχει κάποιο αξιόλογο αθλητικό «5άρι», το οποίο να μην έχει και τεράστιο κασέ.