Τέρζιτς: «Με 35 εκ. ευρώ στο μπάσκετ παίρνεις τη EuroLeague - Στο ποδόσφαιρο ούτε το Conference»

Σε σύγκριση των οικονομικών δεδομένων ποδοσφαίρου και μπάσκετ προχώρησε ο Αθλητικός Διευθυντής του Ερυθρού ΑστέραΖβέζνταν Τέρζιτς.

Τέρζιτς: «Με 35 εκ. ευρώ στο μπάσκετ παίρνεις τη EuroLeague - Στο ποδόσφαιρο ούτε το Conference»

Για τα οικονομικά δεδομένα και τα χάσμα ανάμεσα σε ποδόσφαιρό και μπάσκετ μίλησε ο Αθλητικός Διευθυντής του Ερυθρού Αστέρα, Ζβέζνταν Τέρζιτς.

Ο Τέρζιτς αναφέρθηκε στη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στα δύο αθλήματα στην Ευρώπη, τονίζοντας τη δυσκολία στο ποδόσφαιρο για διάκριση, ενώ χαρακτήρισε την Ευρωλίγκα διοργάνωση δεύτερης κατηγορίας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η EuroLeague στο μπάσκετ είναι μια διοργάνωση δεύτερης κατηγορίας. Οι καλύτεροι παίκτες είναι στο ΝΒΑ, ενώ στο ποδόσφαιρο είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το λέω ως πρόεδρος του συνόλου του Ερυθρού Αστέρα. Όταν παίζεις μπάσκετ με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, παίζεις εναντίον συλλόγων με διπλάσιο μπάτζετ.

Στο μπάσκετ γίνεσαι πρωταθλητής Ευρώπης με 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κερδίσεις ούτε το Conference League. Στο Champions League θα μας περιμένουν σύλλογοι με μπάτζετ 800 εκατ. ευρώ. Αυτά τα πράγματα είναι ασύγκριτα. Το μπάσκετ στην Ευρώπη παίζεται σε σοβαρό επίπεδο σε λίγες χώρες. Σε Ισπανία, Ελλάδα, Τουρκία, Σερβία… Και πουθενά αλλού».