Μποχωρίδης: «Είχαμε απέναντι ένα Ολυμπιακό που ήταν πολύ καλή ομάδα - Το έδειξε σε όλη την Ευρώπη»

Για το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, τον μέλλον του, τον Ολυμπιακό και τον Σάσα Βεζένκοφ μίλησε το web radio της ΕΟΚ ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

Μποχωρίδης: «Είχαμε απέναντι ένα Ολυμπιακό που ήταν πολύ καλή ομάδα - Το έδειξε σε όλη την Ευρώπη»

Στο web radio της ΕΟΚ μίλησε ο Λευτέρης Μποχωρίδης και σχολίασε την άσχημη σεζόν που πραγματοποίησαν φέτος οι «πράσινοι», ενώ, αναφέρθηκε και στην σχέση που έχει με τον Σάσα Βεζένκοφ.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στο μέλλον του με αφορμή την προεπιλογή της Εθνικής για το Παγκόσμιο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την τριετία του στον Παναθηναϊκό, στο 2ο πέρασμά του απ’ την ομάδα: «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη τριετία για τον Παναθηναϊκό, αφού λειτουργούσε με το σύστημα «έσοδα-έξοδα» που ήταν πιο περιορισμένα τα πράγματα. Οι δυσκολίες ήταν κυρίως στην Ευρώπη που κάναμε κακές πορείες και γενικά υπήρχαν πολλά παιχνίδια που δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε σαν Παναθηναϊκός. Θέλω να τα αφήσω όλα πίσω μου. Σίγουρα οι κακές στιγμές ήταν αρκετές, αλλά υπήρξαν και καλές μέρες και αυτές κρατάω. Κρατάμε τα καλά και προχωράμε».

Για την κριτική που δέχτηκαν οι παίκτες αυτήν την τριετία: «Το ότι ήταν απ’ τα πιο δύσκολα χρόνια το λέω γιατί ο Παναθηναϊκός είχε συνηθίσει να παίρνει κάθε χρόνο τίτλους και στην Ευρώπη, να ‘ναι πάντα ψηλά. Ειδικά όταν είσαι μια τέτοια ομάδα είναι ακόμη πιο δύσκολο και ο κάθε φίλαθλος να ανεχτεί την οποιαδήποτε ήττα και να το καταλάβει. Αν είναι άδικο ή όχι είναι όλα σχετικά. Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι αυτή είναι η δουλειά μας, πρέπει να είσαι έτοιμος και για το καλύτερο και για το χειρότερο και από ‘κει και πέρα όλοι μπαίνουμε στο γήπεδο και είναι στο χέρι του κάθε φιλάθλου να μάς κρίνει ή όχι».

Για το τι κρατάει απ’ το 2ο πέρασμά του στον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα την τελευταία εικόνα δε θέλω να τη θυμάμαι, ήταν μια πολύ κακή στιγμή με την οποία κλείσαμε τη χρονιά. Οι καλές στιγμές ήταν αρκετές φορές στην καθημερινότητα, κάποιες καλές νίκες που έχουμε κάνει. Σ’ αυτή τη 2η πορεία μου πήραμε ένα πρωτάθλημα, ένα Σούπερ Καπ, ένα Κύπελλο. Θέλω να κρατήσω καλές στιγμές, όπως και όλες τις στιγμές που πέρασα με τους συμπαίκτες μου. Παρ’ ότι ήταν τόσο δύσκολες οι συνθήκες, τις διαχειριστήκαμε όσο πιο καλά μπορούσαμε, κάτι που πολλές φορές είναι δύσκολο. Όταν μια ομάδα αρχίζει και χάνει και περνάει αυτό μες στην ομάδα είναι ακόμη δυσκολότερο να βγαίνεις θετικός και την επόμενη μέρα να το αφήνεις πίσω σου. Μας έχει κάνει όλους μας κι εμένα προσωπικά αρκετά πιο δυνατό αυτή η τριετία, να προσπαθώ να διαχειρίζομαι ακόμα και την κακή μέρα και την επόμενη μέρα στην προπόνηση να είμαι έτοιμος να παλεύω και να παίξω το επόμενο παιχνίδι».

Για το τι δεν πήγε καλά φέτος στον Παναθηναϊκό: «Καλώς ή κακώς ήταν πολλά πράγματα. Συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις προσπαθώ να κοιτάω τα του εαυτού μου και της ομάδας μου μέσω των παικτών. Σίγουρα δε μπορέσαμε να «δεθούμε» σαν σύνολο και να παίξουμε όπως μπορούμε. Και εγώ σίγουρα δεν απέδωσα όπως θα ήθελα και δε βοήθησα όσο θα ήθελα την ομάδα. Κυρίως φταίμε οι παίκτες που ήμασταν στο παρκέ, γιατί στο κάτω-κάτω εμείς αγωνιζόμαστε και μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Επίσης, να πω ότι είχαμε απέναντι έναν Ολυμπιακό που ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα και το έδειξε σε όλη την Ευρώπη. Αυτό σίγουρα παίζει το ρόλο του, γιατί όταν παίζεις με μια τόσο καλή ομάδα πρέπει κι εσύ να κάνεις το τέλειο παιχνίδι για να κερδίσεις».

Για τον τραυματισμό του Σάσα Βεζένκοφ στο Game 2 των φετινών τελικών: «Με τον Σάσα έχουμε μεγαλώσει μαζί, απ’ τα εφηβικά του Άρη που βρισκόμασταν ήμασταν όλη μέρα μαζί. Την επόμενη μέρα μετά απ’ τον τραυματισμό του στο 2ο ματς των τελικών είχαμε πάει για καφέ οι δυο μας. Ακόμα και μετά απ’ αυτό που έγινε θέλαμε την επόμενη μέρα να βγούμε οι δυο μας και να κάτσουμε και να μιλήσουμε. Προφανώς και δεν έγινε επίτηδες, είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ μετά το ματς και φοβόμουν πάρα πολύ μην έχει πάθει κάτι. Ευτυχώς το ίδιο βράδυ μίλησα μαζί του, μου είπε ότι η μαγνητική είναι καθαρή και ηρέμησα. Με όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας, έχουμε παίξει τόσα χρόνια αντίπαλοι, έχουμε παίξει σε εθνικές ομάδες μαζί. Μες στο γήπεδο σίγουρα οι σφυγμοί είναι πιο υψηλοί, αλλά αυτά μένουν στο γήπεδο».

Για τη μετακίνηση του Βεζένκοφ στο ΝΒΑ: «Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενός γι’ αυτόν. Το άξιζε, έχει κάνει τα τελευταία χρόνια απίστευτες πορείες, μας έχει αφήσει όλους έκπληκτους. Το άξιζε σίγουρα και περιμένω πραγματικά να τον δω πώς θα είναι εκεί, όπου πιστεύω θα προσαρμοστεί πάρα πολύ γρήγορα».

Για το μέλλον του: «Είναι πάρα πολύ νωρίς. Για την ώρα έχω το μυαλό μου μόνο στην Εθνική ομάδα, να είμαι έτοιμος στην προετοιμασία και να δώσω εκεί τον καλύτερό μου εαυτό. Από ‘κει και πέρα, έχουμε χρόνο και θα πάρουμε τις αποφάσεις».