EuroLeague: Χωρίς ματς στα «παράθυρα» Φεβρουαρίου της FIBA για το EuroBasket 2025

Ιστορική συμφωνία μεταξύ FIBA και EuroLeague για τα προκριματικά του EuroBasket 2025.

EuroLeague: Χωρίς ματς στα «παράθυρα» Φεβρουαρίου της FIBA για το EuroBasket 2025

Σε ιστορική συμφωνία κατέληξαν FIBA και EuroLeague αναφορικά με τις επερχόμενες αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδα το Φεβρουάριο του 2024 για τα προκριματικά του EuroBasket 2025.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να μην διεξαχθούν αναμετρήσεις της EuroLeague εκείνο το διάστημα με σκοπό να διευκολυνθούν οι Εθνικές ομάδα που δίνουν αγώνες και διαθέτουν παίκτες στο υψηλότερο επίπεδο μπάσκετ στην Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι τα «παράθυρα» για την πρόκριση στο EuroBasket 2025 θα είναι τρία: Φεβρουάριος 2024, Νοέμβριος 2024 και Φεβρουάριος 2025. Με αυτά του Φεβρουαρίου του 2024 να είναι τα πρώτα, αφού η FIBA δεν μπορούσε να ορίσει νωρίτερα άλλα, καθώς οι ομάδες θα προέρχονται από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Από αυτό αναμένεται να διαφοροποιηθεί το πρόγραμμα της EuroLeague. Πέρσι υπήρχαν επτά διπλές εβδομάδες, ωστόσο με τη μη διεξαγωγή αγώνων την εβδομάδα των «παραθύρων» τον Φεβρουάριο, σημαίνει ότι οι «διαβολοβδομάδες» θα γίνουν οκτώ.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

«Η EuroLeague και η FIBA συμφώνησαν να αποφύγουν τη... σύγκρουση των διοργανώσεων των Εθνικών ομάδων και των συλλόγων για τη σεζόν 2023-2024. Επίσης, επιβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για τους επόμενους 12 μήνες για να φτάσουν σε κοινά αποδεκτές λύσεις για το καλό του μπάσκετ στην Ευρώπη και παγκόσμια. Δεν θα γίνουν περαιτέρω σχόλια γι' αυτό το θέμα».