Νίκολα Μίροτιτς: Ψάχνει την πρώτη Ευρωλίγκα της καριέρας του

Ο MVP της EuroLeague για τη σεζόν 2022 αποχωρεί από τη Μπαρτσελόνα, μιλάει «ζεστά» με τον Ολυμπιακό και θέλει να κατακτήσει την πρώτη Ευρωλίγκα της καριέρας του. 

Νίκολα Μίροτιτς: Ψάχνει την πρώτη Ευρωλίγκα της καριέρας του

Ο Νίκολα Μίροτιτς γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1991, στο Μαυροβούνιο της τότε ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Από νεαρός έδειξε το μέγεθος του ταλέντου του, με αποτέλεσμα σε ηλικία μόλις 14 ετών (το 2005) να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ! Οι Μαδριλένοι τον ξεχώρισαν από τα νεαρά του χρόνια, όταν και έπαιζε στην Ποντγκόριτσα.

Στη Ρεάλ Μαδρίτης, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα το 2008, σε ηλικία μόλις 17 ετών και παρέμεινε εκεί έως και το 2014. Μάλιστα, επειδή πήγε να παίξει μπάσκετ σε νεαρή ηλικία στην Ισπανία, αποδέχτηκε και την πρόταση να αγωνιστεί και στην εθνική ομάδα της χώρας. Με την Ισπανία κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του 2015, ενώ έγινε και χάλκινος Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016.

Με τη Ρεάλ κατέκτησε τίτλους, βραβεία, αναδείχθηκε κορυφαίος νέος παίκτης στην Ευρωλίγκα, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να κατακτήσει την EuroLeague. Τόσο το 2013 (από τον Ολυμπιακό), όσο και το 2014 (από τη Μακάμπι), οι Μαδριλένοι ηττήθηκαν στους τελικούς των Final Four. Όντας ένας από τους καλύτερους νέους παίκτες στη διοργάνωση, δοκίμασε το 2014 το όνειρο για το ΝΒΑ. Έπαιξε 4 χρόνια (2014-2018) στους Σικάγο Μπουλς, ενώ ακολούθως πέρασε και από τα ρόστερ των Πέλικανς και Μπακς.

Το καλοκαίρι του 2019, η Μπαρτσελόνα είχε εκτοξεύσει το μπάτζετ της στα ύψη και ήταν αποφασισμένη να κάνει σπουδαίες μεταγραφές. Ο Νίκολα Μίροτιτς θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη και οι Καταλανοί του δίνουν γη και ύδωρ για να μετακομίσει στη Βαρκελώνη. Αν και ο Μαυροβούνιος ήταν συνυφασμένος με την ομάδα της Ρεάλ, τελικά πείθεται να πάει στον «αιώνιο» αντίπαλο, με ένα μυθικό συμβόλαιο, το οποίο άγγιζε τα 4.500.000 ευρώ ετησίως!

Στη Μπαρτσελόνα γίνεται παίκτης-πρωταγωνιστής, αναδεικνύεται σε MVP της EuroLeague το 2022, παίρνει το βραβείο του πρώτου σκόρερ, ενώ οδηγεί και τους Καταλανούς σε εγχώριους τίτλους. Το θέμα, όμως, είναι πως μαζί της ούτε και εκεί δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον τίτλο που του λείπει. Δηλαδή, την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, καθώς οι Καταλανοί αποτυγχάνουν σε σερί παρουσίες τους στα Final Four.

Παρά το γεγονός πως ήταν ο αδιαμφισβήτητα κορυφαίος παίκτης της ομάδας σε αυτά τα 4 χρόνια, οι Καταλανοί αποφασίζουν να «σπάσουν» το συμβόλαιό τους μαζί του. Ο Νίκολα Μίροτιτς δεν πρόκειται να συνεχίσει και έχει πάρει απόφαση να αποχωρήσει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε «πόλεμο» μαζί της για το μέγεθος της αποζημίωσης.

Η προοπτική του Ολυμπιακού τον εξιτάρει και μάλιστα το έχει εκφράσει στους ανθρώπους των νταμπλούχων Ελλάδας. Είναι απόλυτα θετικός να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα και βλέπει στον Πειραιά μία σπουδαία ομάδα, η οποία μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσει τον τίτλο που του λείπει. Δηλαδή, την Ευρωλίγκα! Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται κοντά σε συμφωνία μαζί του, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει μιλήσει στον παίκτη και αυτό που έχει ικανοποιήσει τους Πειραιώτες, είναι το τεράστιο κίνητρο που έχει ο Μαυροβούνιος ώστε να αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης. Δεν μιλάει τόσο για τα χρήματα, όσο για τη δυναμική που μπορεί να δημιουργηθεί στον φετινό Ολυμπιακό ώστε να κατακτήσει τον τίτλο στο Βερολίνο.