Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει με Μίροτιτς και γιατί τον θέλει ο Μπαρτζώκας

O Oλυμπιακός βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τον Νίκολα Μίροτιτς, θετικός ο παίκτης να έρθει στον Πειραιά, αλλά η υπόθεση χρειάζεται υπομονή ώστε να βγει το «διαζύγιό» του με τη Μπαρτσελόνα. 

Ολυμπιακός: Τι συμβαίνει με Μίροτιτς και γιατί τον θέλει ο Μπαρτζώκας

Στόχος του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν δεν θα είναι ούτε η πρόκριση στα πλέι οφ ούτε η συμμετοχή στο φάιναλ φορ. Στόχος του θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης στο Βερολίνο. Ξεκάθαρα! Αυτό άλλωστε (όπως σας έχουμε πει) μας τόνισε και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος στο Κάουνας. «Ψηλά τα κεφάλια, πάμε να το πάρουμε του χρόνου» μας σχολίασε με αποφασιστικότητα κατά την αναχώρηση της αποστολής από τη λιθουανική πόλη. Δεν είναι υπερβολή άλλωστε. Η ομάδα του πέρσι κατέκτησε τρεις τίτλους στην Ελλάδα, τερμάτισε στην πρώτη θέση της Ευρωλίγκας στην κανονική διάρκειά της, ενώ έχασε και το τρόπαιο για ένα σουτ. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην ελίτ, στην κορυφή, πέρσι έπαιξαν αντικειμενικά το θελκτικότερο μπάσκετ και αυτό που τους λείπει είναι αυτό το κάτι παραπάνω για να φορέσουν αυτό που δικαιούνται να έχουν, δηλαδή το στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης.

Είναι αναμφισβήτητα μεγάλη απώλεια η αποχώρηση του Σάσα Βεζένκοφ, αλλά η διοίκηση είναι αποφασισμένη να καλύψει το κενό του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και αυτός είναι με τη μεταγραφή του Νίκολα Μίροτιτς! Ναι μεν βρίσκεται στα 33 του χρόνια, αλλά παραμένει σε εξαιρετική κατάσταση. Διαθέτει ποιότητα, ξεχωριστές ικανότητες, αλλά και τεράστια εμπειρία από το κορυφαίο επίπεδο. Δεν πρόκειται μόνο για κίνηση εντυπωσιασμού αλλά και ουσίας.

Οι λόγοι που ο Μπαρτζώκας θέλει τον Μίροτιτς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει ανάψει το... πράσινο φως. Τον θέλει για τρεις λόγους. Κατ’ αρχάς, πρόκειται για έναν πάουερ φόργουορντ με καλό περιφερειακό σουτ, ο οποίος μπορεί να παίξει και μακριά από το καλάθι. Θέλει τέτοιον παίκτη σε αυτήν τη θέση ο Έλληνας τεχνικός, γιατί με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται καλύτερες αποστάσεις και μεγαλώνει το γήπεδο ώστε να κινηθεί η ομάδα του όπως θέλει. Και ο Σάσα Βεζένκοφ έτσι έπαιζε, γεγονός που κρατάει τον αντίπαλο ψηλό μακριά από τη ρακέτα, οπότε έτσι δίνονται και χώροι στους περιφερειακούς για να διεισδύσουν στη ρακέτα. Κάποιες λεπτομέρειες τακτικής που είναι σημαντικές για έναν κόουτς.

Δεύτερον, ο Μαυροβούνιος με ισπανικό διαβατήριο είναι ένας παίκτης με εξαιρετική αντίληψη του χώρου, όντας ικανότατος στο να κινείται μακριά από την μπάλα. Ένα βασικό χαρακτηριστικό που ζητά από τους αθλητές του ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ένα στοιχείο το οποίο είχε στο ρεπερτόριό του και ο Βούλγαρος φόργουορντ.

Επίσης, ο «Μίρο» είναι ένας παίκτης με τεράστια έφεση στο σκορ και διαθέτει ευχέρεια στο να βάλει την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι. Φέτος με την Μπαρτσελόνα τέλειωσε τη σεζόν στην Ευρώπη έχοντας 15,4 πόντους, με 60,3% στα δίποντα και 39.2% στα τρίποντα, συν 4,3 ριμπάουντ, 1,2 ασίστ και 1 κλέψιμο, σε 24,5 λεπτά μέσον όρο συμμετοχής. Ένας φόργουορντ που συμμετέχει σε όλους τους τομείς.

Επικοινωνία που πάει για συμφωνία!

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει ξεκινήσει τις επαφές του με την πλευρά του Νίκολα Μίροτιτς (φημολογείται πως ο Μαυροβούνιος έχει ήδη μιλήσει με τον Γιώργο Μπαρτζώκα) και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ομάδα και παίκτης είναι κοντά σε συμφωνία. Ο Μαυροβούνιος στην Μπαρτσελόνα είχε ένα μεγάλο ετήσιο κασέ, το οποίο έφτανε τα 4.000.000 ευρώ ετησίως. Οι Πειραιώτες προφανώς και δεν πρόκειται να φτάσουν σε αυτό το ποσό, αλλά είναι διατεθειμένοι να του δώσουν ένα αρκετά υψηλό συμβόλαιο, κοντά στα 2.500.000 ευρώ ετησίως, για να τον προσθέσουν στο ρόστερ τους. Όπως σας έχουμε τονίσει, ουσιαστικά οι Αγγελόπουλοι θα του δώσουν τα λεφτά που έβγαζε ο Σάσα Βεζένκοφ (το κασέ του ήταν στο 1.500.000 ευρώ), συν τη ρήτρα αποδέσμευσης για το ΝΒΑ (επίσης στο 1.500.000 ευρώ) για να τον ντύσουν στα ερυθρόλευκα την επόμενη διετία.

Οι δύο πλευρές έχουν κουβεντιάσει και πληροφορίες αναφέρουν πως ο 33χρονος φόργουορντ είναι απόλυτα θετικός στο να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς πλέον στόχος του δεν είναι τόσο τα χρήματα όσο το να αγωνιστεί σε μία κορυφαία ομάδα, διεκδικώντας την Ευρωλίγκα. Και η ομάδα του Πειραιά είναι ένας αρκετά ελκυστικός προορισμός, καθώς διαθέτει έναν σπουδαίο προπονητή, μία εξαιρετική ομάδα, πρωτοκλασάτους παίκτες, μία στιβαρή διοίκηση, γεμάτο γήπεδο, αλλά και μία πόλη η οποία είναι παράδεισος για κάθε αθλητή.

Χρειάζεται υπομονή η αποδέσμευσή του

Δεν είναι απλή υπόθεση όμως. Ακόμη και αν ο Ολυμπιακός συμφωνήσει οριστικά με τον αθλητή, θα χρειαστεί υπομονή για να επισημοποιηθεί η όποια συμφωνία. Και αυτό καθώς υπάρχει αντιδικία μεταξύ Μίροτιτς και Μπαρτσελόνα. Είναι δεδομένο πως οι δύο πλευρές δεν θα συνεχίσουν μαζί, αλλά γίνεται ολόκληρη διαπραγμάτευση για το μέγεθος της αποζημίωσης που θα λάβει για το «σπάσιμο» του συμβολαίου του. Και επειδή ακριβώς θα πάρει λεφτά από αυτήν την υπόθεση (μεγάλο ή μικρό ποσό, αναμφίβολα θα πάρει), είναι ένας επιπλέον λόγος που δείχνει πρόθυμος να ρίξει τις απολαβές του.