Ολυμπιακός: Στην αγορά για τον αντι-Βεζένκοφ - Οι τρεις κύριοι υποψήφιοι

Ο Ολυμπιακός αναζητεί πλέον τον αντικαταστάτη του Σάσα Βεζένκοφ

Ολυμπιακός: Στην αγορά για τον αντι-Βεζένκοφ - Οι τρεις κύριοι υποψήφιοι

Ο Βεζένκοφ λοιπόν πήγε βάσει λογικής και θα παίξει στο ΝΒΑ με τους Σακραμέντο Κινγκς. Τα λεφτά ήταν τελικά πάρα πολλά (20 εκατομμύρια δολάρια για 3 χρόνια) και θα ήταν τρελό να πει «όχι» ο Σάσα, όσο κι αν η καρδιά του έλεγε να μείνει στον Ολυμπιακό. Στην καλύτερη φάση της καριέρας του, ήταν δύσκολο γι’ αυτόν να κλείσει την πόρτα του ΝΒΑ.

Το κεφάλαιο Βεζένκοφ κλείνει έτσι για τον Ολυμπιακό, που καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του. Λεφτά θα έχουν να ξοδέψουν οι «ερυθρόλευκοι», καθώς θα πάρουν ένα σεβαστό ποσό από τους Κινγκς (1,5 εκατ. δολάρια) όπως και όσα ήταν να του δώσουν κανονικά (άλλα τόσα και κάτι παραπάνω).

Ο Νίκολα Μίροτιτς προβάλλει το τελευταίο διάστημα ως κύριος υποψήφιος για την αντικατάσταση του Βεζένκοφ. O έμπειρος Μαυροβούνιος φόργουορντ δεν πρόκειται να συνεχίσει στη Μπαρτσελόνα και είναι φυσικά ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας. Το ερώτημα είναι εάν ταιριάζει στο στυλ του Μπαρτζώκα, όπως και οι τελευταίες μέτριες χρονιές του, όπου δεν μπόρεσε να οδηγήσει τη Μπάρτσα στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός δεν παίζει μόνος, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Μονακό και τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ουίλ Κλάιμπερν είναι επίσης στη λίστα του Ολυμπιακού. Ο Αμερικανός έχει συμβόλαιο με την Εφές, αλλά δεν είναι αρνητικός να αλλάξει παραστάσεις και να πάει κάπου αλλού. Σπουδαίας αξίας κι αυτός, ο κόσμος τον γουστάρει περισσότερο!

Τρίτος υποψήφιος είναι ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Καλή περίπτωση και ίσως με μεγαλύτερο κίνητρο να διακριθεί στην Ευρώπη.

Έχουν ακουστεί επίσης οι Σενγκέλια και ΛεΝτέι, αλλά δεν δείχνουν να συγκεντρώνουν σοβαρές πιθανότητες.